Svar på era frågor

Postat av | Postat i Okategoriserade | Postat 2013-12-29

Jag får många mail med frågan vart jag tagit vägen. Det kan jag berätta. Jag har flyttat ut till Torsås träskmarker till ett gammalt torp utan TV och internet. Det sistnämnda hoppas vi kunna fixa i en framtid. I träskmarkerna passar du säger mina antagonister, i träskmarkerna passar du säger mina vänner som känner till min kärlek till naturen och min odlarglädje. Utan internet kan man inte skriva eller följa med vad som händer men jag har lärt mig att lyssna på P1 och deras mer djupgående nyheter och jag har också följt med så pass att jag märkt att opinionen i Syrienfrågan börjar vända och det gläder mig. Manifestationerna mot rasism har jag också uppmärksammat och det stöttar jag fullt ut.

Det är med sorg i hjärtat jag läser i vår dagstidning att nazismen börjar breda ut sig här i östra Småland. Det är ändock inte den historielösa, med marschkängor prydda skränande hop, som ibland drar fram genom våra gator som är de farliga. De farliga är de väletablerade nazisterna som smyger in inom skolorna, inom polisen, inom militären och inom sjukvården. Det farliga är att detta synsätt blir en norm inom politiken. Vi är inte där ännu även om riktningen idag pekar åt det hållet. Att sparka på samhällets svaga grupper är fascism och därifrån är steget kort mot svarta stövlar. Att rösta in främlingsfientliga partier vittnar om en okunskap hos det svenska folket som är skrämmande om vad fascismen har åstadkommit och åstadkommer i världen. Där har vi kamrater något att kämpa emot.

Nu drar jag mig tillbaka till träskmarkerna och jag rekommenderar er att läsa Jinges blogg där Anders Romelsjö skriver utmärkta artiklar om världsläget.

http://jinge.se/

Astrid Boman.

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (6)

 1. Gott nytt och välkommen tillbaka

 2. Välkommen!

 3. Astrid Boman skrev: …”Att rösta in främlingsfientliga partier vittnar om en okunskap hos det svenska folket som är skrämmande om vad fascismen har åstadkommit och åstadkommer i världen. Där har vi kamrater något att kämpa emot.”….

  Detta är en märklig mening.

  Hur stor är då egentligen kunskapen om vad kommunism har åstadkommit för hemskheter i världen?
  Hur stor är kunskapen om alla arbetsläger, koncentrationsläger, omskolningsläger och dödsläger, samt mord, förföljelser, hatuppviglingar, vanföreställningar och förtryck som kommunismens ideologi har åstadkommit?

  Att ordet – kamrat – uppenbarligen har en förmåga att till viss del förblinda människor, ja, hjärntvätta dem och göra dem både förblindade och fanatiska till att tro att den kommunistiska ideologin automatiskt har några slags inneboende förmågor att kunna skapa – goda – människor, det är nog en förvillelse som man inte så gärna vill se i vitögat?

  Att kommunism har hatuppvigling, utpekanden och stämplanden som politisk – metod – som i sin tur genom historien har medfört ett fruktansvärt mördande och dödande för den – goda sakens skull -, det verkar man som övertygad kommunist inte vilja kännas vid?
  Att peka finger åt andra, att hatuppvigla och att anklaga andra människor, som då automatiskt anses och antas vara – onda – , det verkar man däremot vara betydligt mer intresserad av?

  Det finns ett engelskt uttryck som heter:…”If everyone swept their own doorstep, the street would be clean”….

 4. Hoppas du får det bra i träskmarkerna, men varför inte unna dig att på ålderns höst att flytta till ett kommunistiskt styrt land och få leva i ett samhällssystem som du strävar efter. Jag må vara fördomsfull, men Nord Korea vill jag inte rekommendera. Kuba eller Kina kanske skulle vara något för dig.

 5. Kina är inget bra land sedan det blev kapitalistiskt. Jag väljer definitivt Kuba såtillvida du inte menade Guantanamobasen förstås.

 6. Excellent choice, Astrid. Som icke kommunist anser jag att Kuba är minst avskräckande av kommunistiskt styrda samhällen.

Lämna en kommentar