Moral är ett förlegat begrepp.

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2013-08-31

”En kvinna i Karlstad har inför Barack Obamas besök i Sverige anmält honom för brott mot folkrätten, skriver Värmlands Folkblad.

Hon vill att Värmlandspolisen förhör den amerikanske presidenten när han kommer hit nästa vecka.

Det är enligt tidningen den andra anmälan mot Obama som svenska polisen fått in. I början av augusti rapporterade P4 Sjuhärad om att en läkare från Borås anmält presidenten för invasionen av Irak och Afghanistan.”

Jag skulle vilja gå lite längre än så. Varför inte ikläda honom en overall och blöjor och knyta ihop honom i en obekväm ställning och skicka honom till förhör till Egypten?  Det är ju så vi gör i vårt land med misstänkta terrorister. Visserligen är detta också ett brott mot människorätten men eftersom ingen ansvarig politiker någonsin ställts inför rätta för dessa brott torde förfarandet vara accepterat.

Det är ett märkligt land vi lever i. De däruppe i de högre sfärerna, politiker och generaldirektörer, åtalas aldrig hur de än beter sig. Inte ens när de försnillar våra skattemedel för att leva lyxliv eller hålla dyrbara privata fester. Möjligen kan de få sparken från sin post men då med bibehållen hög lön och inte ställs det krav på återbetalning. Ju högre upp man klättrar på samhällsstegen desto mer moralbefriad verkar man bli. Men det är kanske så man fostras i de fina privatskolorna som Lundsberg. Kan man stoppa in käppar där bak på sina kamrater, piska någon med läderrem eller bränna någon med strykjärn då kan man anses som totalt moralbefriad. Lundsberg ej allén, det förekommer pennalism på de flesta internat av den typen. Det är strukturen med kamratfostran som leder till dessa övergrepp.

Det är ett väldigt ramaskri över stängningen av Lundsberg där de värsta övergreppen begås. Varför låter det inte lika mycket när nu tusen funktionshindrade barns skolor stänger i Stockholmsområdet? Elever med aspergers syndrom och autism tvingas nu byta miljö och lämna sin trygga undervisning för att sättas i stora klasser utan den specialinriktade undervisning dessa barn kräver för att kunna inhämta kunskap. Är inte dessa barns specifika förmågor något som är värt att satsas på? Är det inte värt att satsa på framtida forskare eller pliktskyldiga arbetare som sköter sina uppgifter med en noggrannhet som nästan är omänsklig? Tar man ifrån dessa barns möjligheter att kunna tillgodogöra sig kunskaper får man vilsekomna vuxna ur stånd att klara sin vardag. Vi får vad vi ger.

Det är privatiseringen och utförsäljningen av våra skolor som lett till att pengarna inte räcker till undervisning. Det är inte bara de funktionsnedsatta barnen som drabbas. Våra skolor är på fall. Till och med borgerligheten i Norge använder Sverige som skräckexempel.

Moderaterna talar om en ansvarsfull ekonomisk politik. Med det moderata tänkesättet innebär det att stoppa så mycket som möjligt i riskkapitalets fickor och gynna samhällseliten på bekostnad av skolor vård och omsorg. Att ta från de behövande och ge till de som redan har nog är väl den högsta moraliska nivå vi kan uppnå med en moderat regering.

Media:  Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Svd 1, Svd 2, Svd 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

  1. ingen gruvskatt i swedala för utländska bolag. guldstjärna och en klapp på huvudet av IMF. RYSKT SINGNALSPANINGS FARTYG PÅ SVENSKT VATTEN??? läser man vidare har dom INTE varit på svenskt vatten hur farao ska SVT ha det?????? har det smugit in khazarer på SVT.

Lämna en kommentar