Sverige ska komma i arbete!

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2013-08-09

Ja, det hörde vi ett antal gånger under moderaternas valkampanj. Men verkligheten är en helt annan.

”Rekordmånga långtidsarbetslösa är inskrivna i den kritiserade sysselsättningsfasen i regeringens jobb- och utvecklingsgaranti — mer känd som fas 3. Det rapporterar Metro.

För två år sedan krävde en enad riksdagsopposition i ett tillkännagivande att regeringen skulle avskaffa fas 3. Men sedan dess har antalet personer i åtgärden ökat stadigt.

Under tvåårsperioden har antalet inskrivna i fas 3 gått från 26.270 till 33.942.”

Givetvis ökar antalet och det kommer att öka så länge som Fas 3 existerar. Det är ju mer lönsamt för arbetsgivaren att anställa arbetskraft som man kan utnyttja gratis och dessutom få betalt för genom våra skattemedel.

Istället för att minska arbetslösheten har moderaterna ökat den genom onödiga nedskärningar och utförsäljningar av den offentliga sektorn. Genom att helt överlämna arbetsmarknadspolitiken till marknaden har man skapat en arbetslöshet som går till historien, inte minst våra ungdomar är drabbade. Jag söker i mitt minne för att erinra mig något moderaterna åstadkommit som har gynnat det folk som faktiskt gav dem makten, men jag finner ingenting.

Dessutom har man försvårat den arbetslöses och den långtidssjukes överlevnadsmöjlighet genom försämringar i a-kassa och genom utförsäkring av sjuka, en del döende människor. Men givetvis, någon ska ju betala jobbskatteavdragen som ger en struntsumma i arbetarens fickor men som övergöder de redan högavlönade, de som har mycket men som vill ha mer.

Våra löner vill de sänka, de som har makten att fatta beslut som höjer deras egna löner. Jag vet inte hur många gånger herr Reinfeldt har höjt sin egen lön med tusentals kronor under den här mandatperioden men det är många, samtidigt som herr Reinfeldt och samtliga politiker både röda och blå och gröna godkänner en politik som tillåter arbetsgivaren att bli rik på arbetarens bekostnad.

Massarbetskraftsinvandring utan fackens insyn är ett led i låglönepolitiken. Det gynnar varken oss eller de arbetare som kommer utifrån då de för det mesta utsätts för arbetsgivarens godtycke och utnyttjas med löner på slavnivå och dessutom har moderaterna medverkat till att arbetsskyddet, det som ska hindra att arbetaren inte utsätts för risk att skadas eller dödas på sin arbetsplats, helt har gått i stå. Med det minskade arbetsskyddet har olyckorna också ökat markant under de senaste åren.

Det är inte bara en ny regering som behövs. Vi behöver en helt ny politik och den får vi inte genom de etablerade partierna som samtliga lämnar högerspår var de går. Vart tog vänstern vägen?

Ingen större förändring inom politiken alltså, men vi kanske får fint väder!

Media: Dn 1, Dn 2, Svd 1, Svd 2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar