Med dollarn som förtecken

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2013-08-05

”Den åttaårige pojken lyckades komma undan genom att gömma sig i badrummet. Hans mamma, pappa och tre systrar dödades när beväpnade män stormade in i familjens hem i Syriens huvudstad Damaskus på söndagen.

Några uppger att de sköts till döds, andra att de ”slaktades”, enligt det oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Familjen kom från Assadfästet Latakia och stödde Syriens president Bashar al-Assad.”

Fadern i huset var apotekare och ägnade sig åt hjälpverksamhet. Inte endast hjälp till de som stöder Syriens opposition, som vi här i västvärlden gör. Han gav hjälp där behovet fanns vare sig det var islamister eller kristna som var nödställda. Familjen tillhörde dessutom den kristna minoriteten.

Det är dessa terrorister vi här i västvärlden stöttar. Dessutom spär vi på våldet och dödandet genom detta stöd.

” Det finns ingen annan lösning på terrorn än att slå den med järnnäve” säger Assad. Al- Queda har nu också anslutit sig till rebellerna. Extremislamister som med hjälp av terror och bombdåd nu försöker ta makten. Assad måste bort ropas det här från höger till vänster. Är det inte Syriens folk som ska avgöra den frågan? Är det majoritetens önskan att få en islamistisk högerregim med sharialagar? Nej, men det är USA:s önskan och en minoritet av befolkningens.

”Det blir nu förbjudet att betala i annat än syriska pund i Syrien. Assadregimens beslut riskerar att slå hårt mot befolkningen, eftersom amerikanska dollar i dag är den allra viktigaste valutan i Syrien.” Om terrorismen ska slås ut med järnnäve måste Assad slå ut den största terroristen av dem alla, Goldman Sachs. Utan dollarn får terroristerna svårare att försörja sig. Det var kapitalismen som skapade nazismen sägs det, vi kan nog tillägga terrorismen även i detta fall. Alla krig vi ser har dollarn som förtecken.

Jinges blogg.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Dn 1, Dn 2, Dn 3, Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar