Det ska löna sig att arbeta, som politiker

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2013-07-27

I snitt 200 kronor mindre i månaden efter skatt. Det kan majoriteten av Sveriges pensionärer räkna med nästa år när inkomst- och tilläggspensionen minskar med 2,7 procent. Det beska beskedet ger Pensionsmyndigheten på fredagen.

Jag läste nyligen om en pensionär som snattat mat vid två tillfällen när pensionen inte räckt till både hyra och livets nödvändigheter. Knappast besökte denne pensionär folktandvården vars priser numera ligger på elitnivå. Möjligen tvingades hon någon gång att besöka vårdcentralen och betala 200 kronor för besöket och kanske sedan tvingas att lösa ut livsnödvändig dyr medicin som hon inte har möjlighet att betala. Så hamnar många pensionärer idag hos kronofogden. Med skuld hos kronofogden tvingas man sedan att leva på existensminimum.

” Om pensionärerna vill ha lika skatt får de väl arbeta”, sade vår statsminister för en tid sedan, medan ungdomsarbetslösheten ökade i stadig takt.” Om svenska folket visste vad vi gjort med deras pensioner skulle de inte bli glada”, sade en tidigare socialdemokratisk statsminister när han var på statsbesök i Australien.

”Det ska löna sig att arbeta”, säger man och sänker alla löner utom politikerlönerna som ständigt ökar. Och när du har arbetat skall du då förnedras och hamna på samhällets soptipp? Jodå, det ska vi eftersom vi anammat kapitalismens lagar och det kapitalistiska samhället. Det är helt enkelt så här det ser ut.

Men det finns en lösning på problemet och den ligger inte långt bort. Lösningen heter socialism. Vill ni inte ha den då får ni väl ha det som ni har det.

Media: Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar