USA och EU beväpnar al- Qaida

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2013-07-23

”Inbördeskriget i Syrien fortsätter utan hopp om fred. Samtidigt tyder alltmer på att USA:s president Barack Obama tänker beväpna de rebellgrupper som bekämpar al- Assadregimen. En av presidentens toppmilitärer har även gett honom fem alternativ för direkt militär inblandning, varav egna anfall ingår som ett.”

Det kommande kriget i Syrien skrev vi om 2005 har jag ett minne av. Det låg helt klart på imperialisternas planeringslista enligt PNAC. Då är det väl ganska klart vem som ligger bakom det blodiga upproret. Storbritannien lär ha ett finger med i spelet enligt inofficiella källor.

Al-  Qaida sluter sig nu till de högerextrema islamistgrupperna som bekämpar Assadregimen har vi kunnat läsa i våra media. Nu tänker USA alltså sätta vapen i händerna på terroristgrupperna igen. Får se när de tvingas åka tillbaka och hämta vapnen som de tvingades göra i Afghanistan.

Är inte det ett brott mot FN-stadgarna att stötta ena parten i en inbördes konflikt? Nu är ju förstås denna konflikt inte så inbördes då de flesta rebeller kommer ifrån utlandet. De tränas i Turkiet av bland andra brittiska underrättelsetjänsten för att sedan skickas över gränsen för att slåss.

Det vi nu ser i Syrien är endast ett av imperialisternas blodiga krig. Allt går precis enligt den tågordning vi är vana att se. Och vem betalar priset?

Jag är god vän med en kvinna från Syrien. Hon pratar och ler med sin mun men ögonen visar att hjärtat gråter. Familjen är kristen och de är mycket rädda för de extremislamister som nu drar fram i landet. Extremislamister med samma ideologi som nazisternas. Halva familjen är här, resten vet man inget om.” Kanske min syster har gift sig”, säger sonen . ”Kanske min bror har flytt till Turkiet.” Ja, kanske, kanske är det så.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd Dn 1, Dn 2,

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

Lämna en kommentar