Hurra nu är Libyen äntligen ett demokratiskt land!

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2013-05-06

”Libyens parlament antog på söndagen, efter påtryckningar från beväpnade gäng, en omstridd lag som förbjuder tjänstemän som arbetade för Gaddafiregimen att inneha offentliga tjänster. De väpnade grupperna har i omgångar omringat olika ministerier, bland dem utrikesdepartementet och justitiedepartementet för att driva igenom att personer som tjänade under Gaddafi avskedas.”

Samma form av demokrati förväntas i Syriens framtid där de kristna nu lämnar landet om de kan. De som inte kan går ett tragiskt öde tillmötes.

Vem spelar detta spel?

De väpnade grupperna som drar fram genom Libyen och mördar och plundrar är beväpnade av NATO. Cia och franska underrättelsetjänsten samt Mossad, den israeliska underrättelsetjänsten bistod de så kallade rebellerna när de störtade och mördade Ghadaffi. NATO bombade civila bostäder, folkets vatten och elförsörjning samt sjukhus och lärosäten.

Det var en paradox när våra politiker talade om att bygga skolor i Libyen så att folket skulle få utbildning. Det libyska folket var högt utbildade och hade ett utbildningssystem som var vida överlägset vårt och dessutom var det gratis precis som sjukvård och mediciner. Förutom detta hade de som av olika anledning inte kunde arbeta medborgarlön, vilket torde ha högre demokratisk status än vårt Fas 3.

Det är alltid så märkligt tyst när NATO begår krigsbrott. Förmodligen förväntar man sig med denna tystnad att allt ska falla i glömska.

Det är märkligt eller kanske inte att i de länder som ligger på Usraels krigslista blir det alltid oroligheter och strider och etniska motsättningar. Jugoslavien som exempel. USA ville se ett uppdelat och försvagat Jugoslavien och det fick man.

Det är lätt att starta ett uppror. I Libyen började oroligheterna med att en folkmassa som demonstrerade för inte emot Ghadaffi besköts. Jag tror inte att militären skjuter på det folk som hyllar sin ledare. I Syrien startade det med att beväpnade människor besköt och dödade åtta poliser i samband med en demonstration.

”Den militäre analytikern William Arkin berättar i Los Angeles Times om en hemlig arme, uppsatt av Donald Rumsfeld ( P2OG Proactive Pre-emptive Operations Groups )

Denna grupp ska vara samordnare för CIA med hemliga militära operationer, informationskrig och avledande manövrar.

Enligt ett hemligt dokument utarbetat för Rumsfelds räkning ska gruppen provocera fram terroristattacker som sedan kräver motangrepp av USA mot länder som hyser terrorister.”

Det är inte Obama som styr världen om ni nu trodde det . Bakom Obama finns grupperingar och hemliga organisationer som arbetar för USA:s räkning eller ska vi hellre säga kapitalets räkning för alla dessa krig vi ser sker i imperialismens namn och de har dollartecknet på sin fana.

Dessa krig vi ser startade redan år 2001 genom tankesmedjan the Projekt for the New American Century.

”Tankesmedjan the Project for the New American Century bildades tillsammans med American Enterprise Institute, Hudsoninstitutet och andra som förenat Reagan- administrationens ambitioner med den dåvarande Bush- administrationen. En av grundarna till tankesmedjan är Richard Perle en av Bush ”tänkare”

I fallet Syrien har Obama sagt att USA ingriper om Assad använder kemiska vapen. Att USA nu håller sig på mattan beror helt enkelt på den folkliga opinionen. Det amerikanska folket är äntligen krigströtta och USA:s ekonomi är hårt ansträngd .

Kanske därför sanningen om Syriens kemiska vapen kan läsas i våra media.

”FN-kommissionen som utreder övergrepp i Syrien har samlat in uppgifter som tyder på att rebellerna använt nervgiftet sarin. Däremot har den inte sett några bevis för att regeringsstyrkorna använt kemiska vapen, säger den tidigare krigsbrottsåklagaren Carla Del Ponte, som ingår i kommissionen.”

Israel har sedan länge väntat sig en attack med kemiska vapen. Man har haft ambulanser och medicinsk utrustning redo. Kanske man hoppades på att Assadregimen skulle få skulden för den väntande attacken. När så inte skedde ingrep man utan USA:s medgivande. Precis som man hotat att på eget bevåg bomba Iran med kärnvapen, utan USA:s stöd.

”Syrien kallar den senaste attacken mot Damaskus för ”en krigsförklaring” och hotar med vedergällning mot Israel.

Samtidigt hotar Israel med nya angrepp mot syriska mål.

– Varje gång Israel får reda på att vapen flyttas från Syrien till Libanon kommer vi attackera, säger en israelisk källa till AFP.”

Jag undrar vem Israel egentligen vill ha till fiende och granne? En sekulär regim likt Assad med en militärmakt underlägsen Israels eller en wahabitisk regim likt Saudiarabiens diktatur som understödjer terrorism. Hur än Israel agerar nu skjuter de sig själva i foten, och kanske resten av världen får betala priset i form av ett fullskaligt krig där kärnvapen kan komma till användning.

”Risken för att konflikten blir allt mer regionaliserad och allt mer sekteristisk blir allt tydligare och allt allvarligare. Då får diplomatin inte vara handlingsförlamad, eller stå främmande för de möjligheter som fortfarande kan finnas för en politisk lösning”, skriver Carl Bildt i sin blogg och hänvisar till att USA:s utrikesminister John Kerry befinner sig i Moskva och Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi i Amman.” Ja, och där har han helt rätt Carl Bildt. Kanske man skulle tänkt innan man gav stöd till de så kallade rebellerna i Syrien och Libyen.

Och i media kan vi läsa:

”Afghanistans president Hamid Karzai säger sig ha bli lovad fortsatt kontantstöd från CIA trots kritiken efter avslöjandet att hans regering tagit emot pengar från den amerikanska underrättelsetjänsten, skriver New York Times.”

Precis som CIA gav Pol Pot ekonomiskt stöd för att få mandat till ytterligare ett smutsigt och blodigt krig i kapitalets intresse. Demokratin har hamnat på villovägar om den alls har funnits i dess egentliga tappning och form.

Källor : Mikael Chossodovsky ekonomiprofessor Ottowa, John Pilger journalis, Jeffery Steinberg Ny Solidaritet, Mikael Nyberg Ordfront, Mikael Böök Ny Tid ( efter Griffins böcker The New Pearl Harbor bl. a )

Rekommenderad blogg:  Jinge

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Dn 1, Dn 2, Dn 3, Dn 4, Dn 5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (6)

  1. israel och AL-KAIDA är som ett nyförälskat par.över 40 flygräder utfördes av israel mot militära mål i syrien. även misstankar om thomahawk missiler från havet träffade mål i syrien. fasen vet om inte israel använde sina nya nukleära kluserbomber , det uppmättes 4,7 på ritsherskalan .almänheten varnas att besöka områden israel bombat MED DEPLETED URAN. lågor steg hundratals meter mot skyn. terroristerna från israel nato usa TACKADE ISRAEL FÖR MASSAKERNA. detta var planerat eftersom hundratals ”sovande” terrorgrupper ”vaknade”. på samma sätt som i libyen när nato började slakten på allt och alla med hjälp av deras råttor al-qaida och västs terrorarme muslimska brödrahundarna och al-qaida. detta anfall var av stort behov eftersom den syriska armen höll på att utplåna natos mördararme. uppgifter påstår att två av terrorlandet israels stridsflyg sköts ner över syrien. men vad spelar det för roll. usa skänker dom nya. istället för 49 miljoner på matkuponer blir det väl 50 miljoner som måste ha hjälp till mat. snyggare tal eller hur.

  2. Det var under Jugoslavien-krisen som den transatlantiska eliten ”reformerade” folkrätten och övade upp sin förmåga att manipulera opinioner för att rättfärdiga diverse ”humanitära interventioner”. Idag lever de flesta människor i det som en gång i tiden var relativt välmående Jugoslavien i fattigdom samtidigt som man fortfarande underblåser geopolitiskt lämpligt hat.

    http://balkanpuls.se/eu-sponsrad-nazism/

  3. usa och England uttrycker oro över dom turkiska demonstrationerna????? självklart, Turkiet är ju hörnstenen i förstörelsen av syrien. Turkiet är ju den springande faktorn när det gäller förstörelsen av ryssland.erdogans dröm är att upprätta det osmanska riket med han själv som sultan. han har fått så många ryggdunkningar av usa och England samt miljarder i gåvor av usa (knarkpengar från Afghanistan som usa betalar sin ”demokratisering” över hela vår planet) det har totalt slagit över i karln med alla sina wahhabiter som utgör merparten av hans parti. http://www.youtube.com/watch?v=U5eUr4nmQXY jag talar inte om hundratusentals usrahells och natos ”stormtrupper (jihad och wahhabiter). dom är miljontals. fethulla gulen en miljardär som sitter i sitt palats i usa med starka vänskapliga band till cia bara han har 4 MILJONER ANNHÄNGARE som är redo för förintelsen av ryssland som ska utgå ifrån erdogans osmanska rike och översvämma hela Kaukasus. MEN DET VERKAR SPRICKA. den mer moderta befolkningen har fått nog av erdogans styrning till den sjuka och extrema tolkningen av islam wahhbaism. låt oss hoppas att fotfolket störtar denna nato galning, det blir en domminoeffekt. brudsängen mellan Turkiet och israel rasar ihop. syrien övervinner natos vilddjur. putin får andrum att förbereda sej mera (redan nu har han upprättat flera elitförband med tusentals prickskyttar vilket i klartext betyder att han vet vad som ska komma) och Sverige behöver inte gå med i nato eftersom det antagligen inte bliver någon NO FLY ZONE över Dagestan och tjetjenien. han fixar dom cia betalda kannibalerna med ena handen på ryggen. 50 miljoner behöver matkuponer för att överleva i usa 6 miljoner hemlösa. i europa fattigdom och kaos Grekland Cypern Italien spanien Portugal Irland på väg är England Frankrike och även tyskarna börjar demonstrera VARFÖR enkelt den judiska bankmaffian äger hela vår planet utom nordkorea syrien iran ryssland sydamerika. det är bara att lyssna på vår ”oberoende media alla länder som inte rhotchild äger är diktaturer. det enda som står emellan dom judiska bankernas totala ägandet av vår planet är ryssland och putin. så det är bara att konstatera att vill vi ha en gnutta frihet så bör vi ha putins spirit och ett ryskt hjärta. resten får bli GOJIM israels arbetsåsnor

  4. ryskt flyg på internationellt vatten nära Sverige. skulle vara egendomligt om dom inte gjorde det. Sverige och Finland stöder den internationella terrorn. ja så länge det riktas mot dom som inte böjer sej för rhotchildmaffian. FINLÄNSKA tjänstemän från finska utrikesministeriet träffade tjetjenska ”(läs terrorister) representanter vid EU-toppmötet i Helsingfors 1999. när dom kriminella gängen i Basajev och khattab invaderade Dagestan från Tjetjenien och sedan lanserade en rad bombattacker i Ryssland från Volgodonsk TILL

  5. Moskva. Den nordliga dimensionen Europeiska unionens initiativ. utarbetat av Finlands utrikesministerium i november 1998 gick in i en praktiserad fas. initiativet riktar sej till drastiska förändringar relaterat till att definiera gränserna med Ryssland omfattande Karelen Karelska näset öarna i finska viken och Novogorod. en region i finska intressesfär. Finland planerar att investera ca. 80 miljarder dollar fram till 2020.Sommaren 2002 beslutade Europeiska kommissionen mot rasism och intolerans (ECRI) att utfärda en varning och allvarligt varna Finland om den skamlösa anti-Ryska propagandan som Finland bedrev. Finland ignorerade totalt varningen. en tid senare började terrorister upprätta en internet media i Finland. (Helsingfors) med Finska myndigheters samtycke. I april 2013 skrev Guardian, denna uppmaning till global jihad kanske kan erbjuda ett motiv för en attack inne i usa . så kanske resorna tillbaka till Kaukasus av dom två bomb terroristerna verkar vara misstänksamma . dom nutida terroristerna använder ett kraftfullt vapen INTERNET. Den huvudsakliga tjetjenska rebellhemsida är kavkazcenter.com rapporterar jihadist nyheter från hela världen. från syrien där tjetjenska terrorister mördar från Pakistan och naturligtvis deras allierade Turkiet. en bok Tjetjener, av Antero Leitzinger forskare vid Finlands Migration Service som ansvarar för dom politiska asylansökningar från Kaukasus. han jämför den tjetjenska konflikten (som vår oberoende media behandlat på samma sätt som libyen och syrien) som kriget mellan Finland och Sovjetunionen och kommer till slutsatsen att Finland inte bara ska ge tillflykt i Finland till tjetjenska terrorister men även gå i krig med dom tjetjenska terroristerna och slåss mot putin. Han har personligen varit inblandad att ge asyl till dussintals terrorister. människorättsaktivister anklagar Finland att öppet stödja terrorister i kavazcentert.dom anser att usa s brottsbekämpning omedelbart bör stänga centert och åtala sponsorer och ägare. http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2243827/pg1

Lämna en kommentar