Vad är skillnaden mellan civila och civila?

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2013-03-17

Assad fördöms för att döda civila. Det dör civila när den Syriska armén beskjuter de så kallade rebeller som gömmer sig bland de civila i bostadsområdena. Det vore banalt att tro något annat. Nu vill Storbritannien och Frankrike häva vapenembargot och förse den så kallade oppositionen med ännu mer och kraftfullare vapen. Men den syriska oppositionen representerar inte folket. Bloggen Folkbladet.nu har mer kunskaper om Syrienkonflikten och dess upphov än jag har. Gå in här och läs inläggen.

”En sak som står klart efter 17 månader av oroligheter i Syrien är att den anti- Assad opposition som existerar inte är enig och de representerar verkligen inte det syriska folket. I Turkiet sitter representanter från SNR, syriska nationella rådet och i Syrien krigar den så kallade fria syriska armén mot Baathpartiets och Assads regimtrupper. Jag tänkte börja med att förklara vilka som står bakom SNR.

SNR bildades officiellt under början av oroligheterna i Syrien under 2011. SNR har dock inofficiellt existerat längre än så. SNR består av exil- syrier som antingen flytt Syrien eller blivit utvisade. De som blivit utvisade har en minst sagt ambivalent bakgrund. Ett antal av de utvisade exil- syrierna som är medlemmar i SNR har suttit i den syriska regimen och blivit utvisade på grund av diverse olika saker som exempelvis korruption och andra tvivelaktigheter. Enligt en av mina källor, som har god insyn i SNR, så har rådet flera olika mäktiga exil- syrier som styr bakom kulisserna, men som officiellt inte är medlemmar. En av dem är Rifaat Al- Assad. Denne Rifaat har jag skrivit om i tidigare inlägg, men för att fräscha upp ert minne så kan jag förklara ännu en gång att han efter två kuppförsök mot hans bror Hafez Al- Assad, dåvarande presidenten i Syrien, blev utvisad och har sedan 90-talet levt i exil i Frankrike. ” ( Från bloggen folkbladet. nu)

Vem fördömer USA för deras mord på civila, förutom skribenten till denna artikel i Svd.

”Från baser i USA styrs förarlösa plan till dödliga attacker i Pakistan. USA:s krigföring med drönare, har ökat dramatiskt sedan Obama blev president. Men KRIGSTAKTIKEN är kontroversiell eftersom USA dömer människor till döden – utan rättegång. ( Svd)

Pakistan: mellan 2562 och 3325 människor döda, dära mellan 474 och 881 civila till och med september 2012.

Jemen: mellan 531 och 779 människor döda, cirka 40 civila till och med juni 2012.

Somalia: mellan 58 till 169 människor döda, mellan 11 och 57 civila till och med september 2012. ”

För att inte tala om krigen mot Afghanistan, Irak och NATO:s bomber mot Libyen. Kritiken mot civila dödsoffer faller platt till marken när den kommer från krigshetsarna själva. Och vad säger de internationella lagarna om att beväpna ena sidan i en inbördes konflikt?

Om det Los Angeles Times skriver är överensstämmande med verkligheten är det mycket allvarligt. CIA planerar att sätta in drönare även i Syrien mot al-Qaida. Men jag undrar hur det ska gå till när al-Qaida är infiltrerade med den syriska oppositionen? Kanske planerna är att sätta in drönare efter krigsslutet när den av USA önskade regeringen är på plats, till dess kan man dra nytta av extremislamisterna som begår än värre brott mot civilbefolkningen än de Assad anklagas för. Hur många civila kommer inte då att få sätta livet till av drönare även i Syrien?

Så länge som USA och deras allierade underblåser konflikter och använder våld för att lösa dessa och provocerar istället för att vara diplomatiska kommer oskyldiga människor att dö. Tänk om alla kostnader för krig istället lades på bistånd och fredsarbete för en rättvisare värld? Kanske det en gång blir så i en framtid då vi närmar oss civilisationens högsta höjder, men då måste USA lägga ned sin strävan om den totala makten över världen. Då skulle också de länder som känner sig hotade inte behöva svara med våld eller domedagsvapen.

Just nu i skrivandets stund pågår ett radioprogram om USA:s tortyr av oskyldiga i Irak. Den frihet och den demokrati och de mänskliga rättigheter USA lovade det irakiska folket har de ännu inte fått se. Brotten mot det irakiska folket fortsätter i oförminskad takt och de lider fortfarande brist på el, rent vatten, bensin och bostäder.

Det är provocerande att USA:s brott i Irak inte togs upp i media medan de pågick, utan först tio år efteråt . Informationen fanns och spred sig bakom kulisserna. Vi får trösta oss med att sanningen har en tendens att överleva både tortyr och bomber. Och den sanning vi nu får i våra media visar i sin tydlighet vad USA menar med frihet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Jinge har idag en mycket läsvärd artikel om Irak och om mordet på Iraks kultur.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Dn,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (8)

  1. […] 15/3 SvD 15/3SKP-bloggen Iraksolidaritet DN 4/3 SvD 6/3 Aftonbladet SKP-bloggen Konflikt 16/3 BRussellstribunal 26/1 […]

  2. ja astrid dom som styr sverige och resten av vår sönderbombade planet är totalt galna. men det är väl alla psykopater vilket innefattar vår ”oberoende” media. frankrike har utbildat beväpnat och betalar en del av ”frihetskämparna. för ett tag sedan begav sej flera hundra alqaida och muslimska brödamördarna i syrien till MALI för att kämpa mot franska styrkor SOM ÄR UTBILDADE BEVÄPNADE OCH BETALDA av frankrike. vilken soppa.ännu värre är det att benådade mördare dödar människor i syrien. jodå det är våra allierade från libyen vår handelspartner saudi .det är skamligt på högsta nivå som vår media hjärntvättar fåren det är skamligt att vår riksdag är så fega att dom blundar för sanningen. men rothchild har ju pekpinnen och alla är tysta. ett pm från saudi. saudiarabien inrikesministeriet. HANS EXCELLENS SUOOD AL-THNAYYAN med hänvisning till hovet telegrammet nr 112 daterat den 3 mars 2012 med hänvisning till de som hålls i rikets fängelser anklagade för brott som islamsk sharialag i utförandet av svärd (halshuggning) gäller, vi informerar er om att vi är i dialog med dom anklagade brottslingar som har dömts för narkotikasmuggling mord våldtäkt från följande nationer. 110 jemeniter, 21 palestinier ,212 saudier, 96 sudaneser, 254 syrier, 82 jordanier, 68 somalier, 32 afghaner, 94 egyptier, 203 pakistanier, 23 iraqier, 44 kuwaitier. vi har nått en överenskommelse med dom att dom kommer att undantagas från dödsdomen och ges en månadslön till sina familjer och kära??? som kommer att förhindras resa utanför saudiarabien samt ”rehabilitera”och utbilda dom anklagade för jihad till syrien .vänligen acceptera mina hälsningar direktör i inrikesministeriet Abdullah bin Ali al-Rmezan CC visst är vår riksdag och media otroliga detta pm har varit läsbart på internet i flera månader men som du vet swedala har ju sitt eget valspråk EN SVENSK TIGER

  3. […] 15/3 SvD 15/3SKP-bloggen DN 18/3 SvD 19/3Iraksolidaritet DN 4/3 SvD 6/3 Aftonbladet SKP-bloggen Konflikt 16/3 […]

  4. […] 19/3SvD 19/3 DN 20/3 DN 15/3 SvD 15/3SKP-bloggen DN 18/3 SvD 19/3Iraksolidaritet DN 4/3 SvD 6/3 Aftonbladet SKP-bloggen Konflikt 16/3 […]

  5. […] bloggPierre Gilly DN 29/3 DN 19/3SvD 19/3 DN 20/3DN 20/3 SvD 20/Ab 19/3 Expressen DN 15/3 SvD 15/3SKP-bloggen DN 18/3 SvD 19/3Iraksolidaritet DN 4/3 SvD 6/3 Aftonbladet SKP-bloggen Konflikt 16/3 […]

  6. […] SvD 22/3Svensson-bloggen Guardian Independent Amnesty SvD 15/3 Knut Lindelöfs blogg Aron Lund SKP-bloggen AFP V:s uttalande SvD 13/3 om Amnesty SvT Karen Leukefeld i Junge Welt Sunday Times 3/3 […]

  7. […] SvD 22/3Svensson-bloggen Guardian Independent Amnesty SvD 15/3 Knut Lindelöfs blogg Aron Lund SKP-bloggen AFP V:s uttalande SvD 13/3 om Amnesty SvT Karen Leukefeld i Junge Welt Sunday Times 3/3 […]

  8. […] Gilly DN 29/3 DN 19/3SvD 19/3 DN 20/3DN 20/3 SvD 20/Ab 19/3 Expressen DN 15/3 SvD 15/3SKP-bloggen DN 18/3 SvD 19/3Iraksolidaritet DN 4/3 SvD 6/3 Aftonbladet SKP-bloggen Konflikt 16/3 […]

Lämna en kommentar