Att sälja sin frihet åt andra det hyllas och uppskattas stort.

Postat av | Postat i Inrikes, Utrikes | Postat 2013-03-15

”Carl Bildt (M) informerade USA om vad som sades under slutna regerings­överläggningar på 70-talet.

Det visar hemliga diplomatrapporter som Aftonbladet har tagit del av.

Informationen skickades sedan vidare till CIA.

– Han var väl insatt. Jag rapporterade in allt han sa, säger Ronald E Woods, Henry Kissingers specielle utsände.”

Det var Henry Kissinger som sedermera valde in Carl Bildt i Bilderberggruppen tillsammans med Fredrik Reinfeldt. Den sistnämnde har stått under Karl Roves vingars skugga sedan han var ung student. Karl Rove var herr Bush specielle rådgivare och arkitekten bakom den krigspolitik denne förde. Karl Rove har dessutom varit inblandad i en rad politiska skandaler där underhuggarna fått bära ansvaret och ta straffen. Karl Rove gör sina besök i Sverige då och då. Tankesmedjan Timbro bjöd in den högvälborne i samband med Almedalsveckan sommaren 2008.

”– Jag minns att jag träffade Carl Bildt, han var mycket påläst och väl insatt. Jag rapporterade in allt han sa, det var mitt jobb, säger Ronald E Woods.

Både Thorbjörn Fälldin (C) och Per Ahlmark (FP) minns att Carl Bildt satt med under förhandlingarna i riksdagshuset.

De är bägge tydliga med hur hemligt mötet var.

– Allt vi sa var hemligt. Inte bara för utländska intressenter, utan också för våra egna partier. Vi var väldigt noggranna att saker och ting inte skulle komma ut. Hade jag fått reda på att Bildt gick och babblade, då hade jag blivit väldigt irriterad, säger Per Ahlmark (FP).” ( Mer finns att läsa på Aftonbladet)

Visst kan vi som Per Ahlmark bli irriterade och lite mer därtill. Men vi ser ju också i vems intresse politiken styrs, inte är det i vårt intresse. Vi är sålda till och underställda de stora multinationella bolagen som tillåts plundra vårt land på dess naturtillgångar utan att föra något tillbaka. Gruvnäringen som ett exempel.

Men Carl Bildt, ej allén.

Dokument har framkommit som visar på Olof Palmes nära samarbete med USA. 1947 till 48 studerade Olof Palme i USA.

Han kontaktades av CIA som till och med ville värva honom som agent och Palme hade därefter täta kontakter med USA. 1950 lämnade han ut namn och adresser på tre medlemmar av den radikala föreningen Clarté. En liten förening med omkring tio medlemmar. De han pekade ut som kommunister var Gunnar Claesson, Hans Göran Franck och Gunnar Svantesson. Den sistnämnde arbetade som läkare och var motståndare till atombomben. Palme rapporterade till sin kontakt Woodward på den amerikanska ambassaden både namn, adresser makar och deras nationella tillhörigheter.
Palme deltog även i en stor nationell kommunistdominerad studentkonferens i Prag och han lämnar ut namn till amerikanerna på de svenska radikalerna som deltog.

Vårt försvar är också underställt kapitalet och dess armé NATO. Vi kan väl idag i stort betraktas som en satellitstat till USA. Ett litet land utan egen talan. För några år sedan var Scandic Hotell villig att följa USA:s direktiv om att förbjuda muslimer att ta in på deras Hotell. Men genom hot från det svenska folket att bojkottas så backade man. Men det berodde endast på grund av rädsla för minskade intäkter i övrigt blundar kapitalet för etik och moral.

Och snabbt vänder man kappan efter vinden. Den tidigare vapenvägraren Sten Tolgfors ska nu börja sälja vapen.

”Så har försvarsindustrin värvat ännu en svensk politiker. Den här gången är det förre försvarsministern Sten Tolgfors som blir vapenförsäljare.

Ingen blir förvånad. Det ­verkar vara fritt personalflöde mellan departement och industri. Sten Tolgfors är bara ännu ett exempel på att politiker ­behöver en karens.

För mindre än ett år sedan lämnade Sten Tolgfors regeringen i samband med Saudi­affären. Ekot hade avslöjat att den svenska försvarsmyndig­heten FOI i största hemlighet planerade att hjälpa Saudi­arabien att bygga en vapen­fabrik. Med hjälp av bulvaner och kontanter i plastpåsar ­skulle Sverige beväpna en av världens värsta diktaturer.”

När kapitalet har makten urholkas vår demokrati och vår rättssäkerhet allt mer. Vi har snart inte rätten till försvar i domstol.

”En mindre spektakulär vardag för hundratals advokater runt om i landet, de som sliter med processer som gud glömt i tingsrätter som storstadspressen sällan eller aldrig besöker.

Det är i första hand dessa advokater som drabbas om det blir allvar av den utredning som justitieministern har tillsatt: en utredning som har fått i direktiv att se om det går att minska advokaternas ersättningar och i vissa fall förvägra misstänkta rätten till biträde.”

Förutom detta har vi det omdömeslösa projektet Reva som mer leder tankarna till en diktatorisk polisstat än till en demokrati. Kapitalet är inte vårt verktyg, det är vår herre. Det är hög tid att folket tar makten över kapitalet så att vi får en sann demokrati i vårt land. En demokrati som omfattar alla vare sig man är sjuk eller arbetslös eller ålderspensionär och inte längre närande.

Jag undrar lite försiktigt varför det inte finns gatubarn i socialistiska stater? På Kuba är barnen välnärda och har skor på fötterna och går i skola.

I Brasilien ett av världens rikaste länder gömmer sig gatubarnen i kloakerna för att undkomma sina mördare. Ibland mördas de även där då man tänder eld på kloakerna och bränner upp samhällets tärande individer. Det sker med statens goda vilja och ofta är det poliser som står för morden men man anställer även kriminella element som mot en handpenning är beredda att döda ett barn. Det mördas ett barn om dagen i Brasilien och inkomsterna av dessa mord ligger på 50 kronor upp till hundrafemtio kronor per barn.

Så ser det ut i en kapitalistisk demokrati där resurserna är snedfördelade. Denna snedfördelning ser vi nu också i Sverige där klasskillnaderna allt mer ökar.

Demokratin inom demokratierna kan nog ifrågasättas.

Och hur folken världen över får den ovärderliga demokratin och förväntas att känna tacksamhet.

Media: Aftonbladet 1, 2, 3, 4, 5,  6,  Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Svd 5, Dn 1,

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

  1. sveriges regering slår sej för bröstet. vi är bäst. justitierådet STEFAN LINDSKOG lägger sej i australiens inre angelägenheter.tydligen har han rest i australien för information. vilken vet jag ej. men han har detaljerat kört sin propaganda ur svensk synvinkel om målet julian assange som nu blandar sej i politiken i australien. en smutskampanj av sverige i ett annat land. jag tror ju att det är krigsfredspristagaren och hans krigsherrar som gett order om det. nåja vi är ju marionetter åt detta mördar och tortyr imperie. http://www.english.ruvr.ru/2013_04_05/Sweden-s-case-against-Assange-is-falling-apart-Castro-153/

Lämna en kommentar