Landsförräderi !

Postat av | Postat i Inrikes, Utrikes | Postat 2013-03-04

”Sveriges malmtillgångar skulle kunna ge stora intäkter, både nationellt och lokalt. Men i stället går vinsterna rakt ned i gruvbolagens fickor. Kvar, när malmen lämnat landet, blir stora ingrepp i naturen och förlorade intäkter för lokala företag inom jordbruk, skogsbruk och turism, skriver Helena Jansson LRF.”

Att sälja ut våra tillgångar utan att vi får något tillbaka annat än ett hål i marken och tillfälliga arbeten kan inte betraktas som annat än landsförräderi.

Men vi kanske ändå ska vara tacksamma. Vi slipper krig. De länder som inte villigt lägger sig för kapitalets krav bombas till grus och aska. Socialismen får inte överleva. Folket ska ingenting äga. Vinsten ska tillfalla de stora multinationella bolagen och folket ska vara dess tjänare med minimala löner och inte acceptabla arbetsvillkor. Helst vill man se horder av arbetslösa som tar vilket arbete som helst till vilken lön som helst.

I USA, kapitalismens förlovade land arbetar man nu för fullt med att sätta folket i arbetslöshet och därmed permanenta finanskrisen. Tusentals människor i den offentliga sektorn förlorar nu sina arbeten. Människor i arbete bygger ett land, ett land med en stark offentlig sektor växer ekonomiskt. Island insåg detta och tog sig ur finanskrisen genom att satsa på den offentliga sektorn och låta de banker som misskött sig gå omkull. Det föll inte i god jord utan det kritiserades av kapitalets förespråkare. Vi lär nog få se en hel del kapitalistisk propaganda mot Island framöver.

Vi har sett i vårt land hur kollektivavtalen allt mer urholkas och arbetsvillkoren försämras och hur fackföreningarna försvagas. Allt styrt av den borgliga regeringen. I vårt grannland  Schweiz kräver nu aktieägarna att höga bonusar och VD:arnas extremt höga löner ska reduceras, men dessa krav lär väl rinna ut i sanden. De som äger kapitalet har också makten.

Men vi slipper krig som sagt, än så länge. Kapitalets armé heter NATO. Nu kritiserar moderata politiker de styrande för att de inte vill satsa på försvaret och ta steget fullt ut mot ett medlemskap i  krigsalliansen NATO. Men så dum är inte regeringen att de strax innan val tar detta ödesdigra steg lika lite som man vill genom lagstiftning tvinga kommunerna innan val att sälja ut den kommunala verksamheten inom vård och omsorg till riskkapitalbolagen. Det kommer efter valet. Jonas  Sjöstedts uttalande i det fallet var inte så elakt som reportern ville påstå. Moderaterna har en valstrategi som är allt annat än ärlig.

Så om vi inte gör något åt det har kapitalet snart all makt i detta land och vi blir medlemmar i krigsförbrytararmén. Man kan klandra Assad för att han skjuter på de tungt beväpnade så kallade rebellerna som gömmer sig i bostadsområdena. Civila dör i dessa bombräder. Det är ett kvarstående faktum. Men kan man klandra NATO för att de i Libyen bombade sönder landets infrastruktur och civila bostäder och dödade civila i sina bombräder? Tydligen inte, det är märkvärdigt tyst om Libyen i våra media.

Det är märkligt att det alltid startar beväpnade uppror i de länder som ligger på kapitalets krigsplaneringslista. Det är också märkligt att den demokrati och de mänskliga rättigheter makten talar om faller i glömska efter det att penningtransaktionerna är genomförda. Kan det möjligen vara så att de fagra talen endast är propaganda? Kan det möjligen vara så att ”den goda makten” inte är så god?

Bloggar som rekommenderas är Jinge , Mavera och Islandsbloggen.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Svd 5, Svd 6, Dn 1, Dn 2, Dn 3, Dn 4, Dn 5,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (5)

  1. Sverige har lägst andel allvarligt fattiga i hela EU. Drygt en procent lever i Sverige i vad EU definierar som allvarligt fattiga, jämfört med ett snitt i EU-länderna på nio procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

    Något fel gör vi tydligen, eller hur tolkar du detta Astrid?

  2. men astrid . kapitalet ska ju äga allt. vår regering har fått stort A i uppförandet (med guldstjärna av IMF (ROTHCHILD GOLDMAN SACHS OCH RESTEN AV LIKMASKARNA) VI ÄR PÅ VÄG MOT USA OCH DERAS TRADITIONER. har du inte en dyr försäkring ,ja skyll dej själv. alla nyanstälda på usa s bilfabriker från ett år tillbaka har bara halva lönen mot resten som inte fått sparken. snart nio procent arbetslösa i swedala. konstigt med regeringens politik. arbetslösa går på svältlön och ändån blir dom fler och fler. är dom någon sorts fakirer som gillar att plåga sej själva. med regeringens politik borde det inte finnas några arbetslösa. fattar dom arbetslösa inte att regeringen vill dom endast väl . dom måste vara helt nollställda i hjärnan enligt vår regering som har gjort så mycket för att dom ska arbeta.fabriker permiterar företag läggs ner eller flyttar utomlands till folk som vill arbeta visserligen för endast en skål ris eller en bananknippe. svenska folket är några bortskämda och lata skitar som inte vill arbeta enligt vår regering samt IMF och resten av aktieägarna. förresten vad bidrar aktieägarna med utöver att dom tagit över bankernas uppgifer. jo dom sitter på sina feta arsel och räknar stålar och blir det för lite så sänk lönerna . SLAVMARKNADEN BLOMSTRAR I LIBYEN. i benghazi libyen har en ny marknad uppstått.på marknadsplatsen ashiahar utöver vapen och stöldgods har en annan filial öppnats. SLAVAR tyvärr sant. bland annat säljes invandrande människor från bangladesh MELLAN 200-500 DINARER BEROENDE PÅ STYRKA OCH ÅLDER.(fortsatt översättning)den här nyheten verkar som fantasi eftersom det är 8000 km i rak linje mellan libyen och bangladesh. kan knappast vara natoråttorna som klarar av transporterna till libyen.men det kan Qatar göra som köpt upp en mängd libyska företag (stuligt med sveriges hjälp) och INTE använder sej av libysk arbetskraft. som vi vet ,i persiska viken sysselsätter nato och israhells lydstater (diktaturer uppbackade av bl. swedala)många människor från sydostasien bl.annat filippinerna . dom tar in dom som billig arbetskraft och blir till slavar. dom är långt borta från deras fattiga hemland. dom kan inte göra uppror. dom har ingen betydelse för familjen som har en mun mindre att mätta.dom kan inte fly vart skulle dom ta vägen.ingen kommer att leta efter dom eller sakna dom om dom dör. dessa slavar ska nu arbeta för Qatar i libyska fabriker som säljes på marknaden till qatar på marknaden. källan skriver. facistiska regimer i väst och deras allierade (diktaturerna i persiska viken våra älsklingar som köper vapen av oss) använder libyen som knutpunkt för internationell handel med narkotika (som våra swedalasoldater har odlat i afghanistan) vapen mänskliga organ slavar . alla dessa kriminella handlingar skyllas på dom libyska natoråttorna. ETT MYCKET SMART DRAG eller hur calle stropp och resten av sopgänget i stockholm

  3. allvarligt fattiga kontra allvarligt rika,

    Allt mitt är mitt, allt ditt är mitt. Om inte jag har allt ska ingen ha något alls. Låt alla falla för ingen förstår att mitt är mitt och svart är vitt, vänd mig aldrig om utan titta bara upp.

  4. Det var för ett drygt år sedan som regeringen sänkte krogmomsen från 25 procent till 12 procent. Frågan om det verkligen ledde till fler arbetstillfällen har stötts och blötts. Uppskattningar inom branschen har talat om att arbetstimmar motsvarande 6.000 heltidsanställda skapades under 2012.

  5. USA har aldrig, aldrig någonsin skapat något eller byggt eller förbättrat livet för befolkningen i de länder som de invaderar, bara förstör, bombar och dödar.

Lämna en kommentar