Stoppa utförsäljningen av Sverige

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2013-02-11

”De skulle förse svenska hushåll och företag med el och telekommunikation. I stället kapades Vattenfall och Telia Sonera av företagsledningar som ville bygga internationella imperier. Vägen dit gick via miljardslöseri, miljöförstörelse och misstänkt korruption. De svenska konsumenterna blev finansiärer av imperierna, och ägaren staten satte sig på läktaren”, skriver Torbjörn Isacson på SVD näringsliv om vattenfall och Telia Sonera.

På samma sätt har regeringen satt sig på läktaren när det gäller ”särintresset” försvaret. Där sitter de som åskådare och applåderar NATO:s förberedelser i norra Sverige inför den Arktiska erövringen, förlåt jag glömde att imperialism numera stavas försvar, försvaret av Arktis ska det stå. Shell lobbar nu med sina lungors kraft för att få vara först och störst när det gäller miljöförstöringen av Arktis. Till hjälp har de den nuvarande amerikanske ambassadören Mark Brzezinski .

”USA och Sverige fortsätter att dela ett starkt ömsesidigt intresse för det stora och viktiga strategiska område som Arktis utgör. I dag befinner vi oss vid ett väg skäl. Frågan vi nu står inför är inte längre ”Hur kommer jag dit?” utan snarare ”Hur går vi vidare?” Just det, så säger han, Brzezinsky. Det är bäst att se upp för troll i det Arktiska rådet.

Den ökända eller kanske för en del den berömda boken ” Det stora schackbrädet” är skriven av Zbigniew Brzezinski far till Mark Brzezinski

”Den är en arbetskopia för en världsomfattande diktatur”, säger den f.d. tysk försvars- och NATO-tjänsteman som varnade för global dominans redan 1984, i en exklusive intervju för TV-kanalen FTW. Zbigniew Brzezinski och CFR publicerade krigsplanerna i en bok som kom ut år 1997. Kan Michael C. Ruppert berätta. Läs mer på länken Se upp för troll i Arktiska rådet.

Nu är frågan om vi ska delta i imperialismens erövringskrig eller om vi ska ha ett eget försvar? Om vi skall försvara Shells intressen eller försvara freden? Det sistnämnda gör vi bäst innanför vårt lands gränser.

Jan Björklund talar idag om ett nationellt försvar. Det kan jag hålla med om. Våra insatser till imperialismens krig kostar oss skattebetalare miljarder trots detta har vårt land inget försvar. Men sedan talar han som en gammal officer med den inrotade ryss -skräcken. Amerikanska patriotmissiler utplacerade på Gotland och riktade mot Ryssland kan vi knappast bygga vårt försvar på. Vill vi bygga vårt försvar på patrioter är det endast en folkligt förankrad värnpliktsarmé som gäller. Med folklig förankring så stärks försvarsviljan om vi nu måste försvara oss. Annars är ju värnplikten också fostrande och ett steg in i vuxenlivet förutom att en värnpliktsarmé har ett civilt ansvar vid större katastrofer, och är mer ekonomiskt försvarbart

Dessutom skulle värnpliktsförsvaret hålla NATO utanför våra gränser. Vi kanske inte skulle bli förskonade från det stora kriget om Arktis oljetillgångar eftersom NATO förmodligen skulle invadera norra Sverige i ett sådant läge, men vi kanske skulle hinna skjuta ned några amerikanska drönare som då skulle flyga över våra huvuden i hela vårt land. Nu flyger de bara inom begränsade områden i Vidseltrakten.

Det är mer än hög tid att vi återtar vårt land. Det land våra regeringar sålt till imperialismen och till storkapitalet. Det är dags att slänga ut NATO och nyliberalismen och återupprätta demokratin!

För freden behövs det en enkel arbetares världsbild. Tänk om våra politiker både de socialdemokratiska och borgarnas tänkte samma tanke.

Och om Hillary Clintons stridslystnad kan ni läsa på Jinges blogg.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4,  Dn,  Aftonbladet,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

  1. Rysskräcken är alltid enkel att ta till, det är Generalen Björklunds pedagogiska lärdom från sin tid i skolministerkatedern. Möjligen fick han den tillsammans med nappflaskan.

Lämna en kommentar