För Konung och för Fosterland

Postat av | Postat i Inrikes, Utrikes | Postat 2013-01-22

Den ärorika konungasonen slåss idag i fjärran land för imperiet och för kapitalet. Prins Harry har nu avslutat 20 veckors postering i Afghanistan.  ”Att ta ett liv för att rädda ett liv, det är det allt handlar om. Om människor försöker göra dumma grejer mot våra killar så dödar vi dem. Jag är inte här på någon räkmacka, vårt jobb som helikopterpiloter är att se till att killarna som är på marken är skyddade och om det betyder att vi måste skjuta någon så gör vi det”, säger imperiets konungason.

Hur många vedsamlande barn som dödats av dessa attackhelikoptrar säger inte prins Harry ej heller hur många barn som fryser ihjäl i flyktinglägren, på grund av det krig herr Harry eller kapten Wales som han föredrar att kalla sig, deltar i. Vet du vad du krigar för kapten Wales, och för vem?

Tänk att man än idag glorifierar och hyllar de herrar som dödar medan de som önskar fred och arbetar för den aldrig nämns. Varför får vi inte läsa om alla de afghanska fredsrörelserna som det afghanska folket, särskilt ungdomarna är mycket aktiva i.

Vår egen hjältekonung Karl den tolfte som drog på rövarstråt för det svenska stor-imperiet blev förmodligen dödad av en kula från egna led, enligt forskarna. Kanske våra nya erövrare skulle ha detta i åtanke. Kanske folket en dag ledsnar på att slåss i IMF:s och de stora kapitalägarnas intresse. Kanske folket börjar kräva arbete och bröd istället för att lägga kapital på mord, död och erövring.

Bistrare tider väntar på världens arbetsmarknader. Den globala arbetslösheten tros öka stadigt de närmaste åren, till 210 miljoner människor utan arbete 2017. Det betyder tretton miljoner fler människor utan jobb jämfört med idag, enligt internationella arbetsorganisationen ILO.

Så minns vi hur bra det skulle bli med EU hur marknaden skulle växa och folket beredas arbeten i alla de länder de önskade inom EU. Så sade i alla fall de av storkapitalet styrda lobbyisterna och så avsade vi oss vår självbestämmanderätt, ja till och med vår demokrati och vem tjänade på det? Våra EU-politiker förvisso som uppbär höga löner, banksektorn som växte över sina breddar tills de sprack av övermättnad och de stora kapitalägarna fick sitt, medan folket stod utan och nu får folket betala för det stora politiska misstaget medan de som förorsakat det går fria.

Det tyska folket börjar oroa sig och vill nu ta hem sin guldreserv från USA. En mycket kostsam och hemlig operation, skriver Katrine Kielos om idag i Aftonbladet.

”Förklaringen är i hög grad inhemsk oro. Som en riksbanksledamot förklarade på presskonferensen ”det är mycket känslor kopplade till guldreserven”.

Den skrikiga tabloiden Bild har drivit en kampanj vid namn ”Ta hem vårt guld”. Tyska folket vill ha bekräftelse på att deras ekonomi vilar på något verkligt och guld anses vara verkligt. Man längtar efter något som bortom allt tvivel kan sägas vara ”äkta”. Konkret. Omöjligt att fuska med.

Problemet är bara att även om tyskarna placerade hela guldreserven i en bunker i Frankfurt bevakad av en eldsprutande drake och en staty av prins Siegfried är frågan hur mycket skillnad det skulle göra.”

Nej, det är så sant Katrine Kielos, det skulle inte göra någon skillnad. Elitens fusk och bankernas diktatur är EU:s signum så länge som EU varar. EU var storkapitalets och nazismen önskan även om nazisterna till synes är bortkopplade från projektet numera. Men det är samma agenda under en annan benämning.

Nu kallas den sionism, också en benämning som kommer att få en dålig efterklang i historien. Israel blir allt mer högerextremistiskt och aggressivt. Och det blir förmodligen Israel som startar upp det stora kriget mellan stormakterna. USA har hittills lyckats med att hålla dem tillbaka från att starta upp kärnvapenkriget mot Iran. Syrien måste först tillintetgöras, man måste ju följa den planerade ordningen.

Vi ser nu storkapitalets krig breda ut sig. Libyen ingår numera i IMF:s banksektor och Syrien snart eftersom när det gäller erövring finns det hur mycket kapital som helst att tillgå. Krig får kosta så mycket som det krävs. I USA pågår nu tillverkningen av den nya superbomben som ska slå ut Irans energiförsörjning. Den amerikanska militären har uttryckt farhågor om att den inte skulle räcka till. USA lägger 19 biljoner dollar på nya kärnvapen medan folket som inte har arbete sover i tält och får tigga för sitt uppehälle. En underlig logik i ett krisdrabbat land. Hoppet för världens hungrande försvinner i vapenindustrin.

Vi har också kunnat läsa i våra utländska media att USA planerar att sätta ut trupper i 35 afrikanska länder. Så ska den nya kolonialiseringen av Afrika ta fart. Tyvärr så trillar namn bort för mig numera, ett ålderstecken förvisso. Men en av storkapitalets röster har hävdad att Afrika inte är moget ännu för självbestämmande. Och eftersom det är storkapitalet som talar i världspolitiken är det en värld i krig våra barn och våra barnbarn kommer att få se. Att Sverige överhuvudtaget bidrar till krigssatsningarna är en skam för vårt land och för den demokrati som en gång var tänkt skulle vara vårt lands signum. Vart tog alla goda föresatser vägen? Sverige är numera sålt till storkapitalet att plundras på dess tillgångar. För att detta ska ske lagenligt skapar man lagar och regelverk. De stora gruvbolagen kan nu plundra oss på våra rikedomar utan att tillföra samhället något tillbaka och riskkapitalbolagen kan plundra oss på vår välfärd.

Är det inte dags att göra något åt det? Till att börja med kan det svenska försvaret ta hem sina trupper från Afghanistan. Sedan kanske man också skulle återgå till ett försvar inom landets gränser med civila förpliktelser vid större och mindre katastrofer och så skulle vi kanske för folkets säkerhets skull återupprätta Ådalslagen. Det är en god nystart till fredsarbetet.

Och att totalförbjuda vinst inom den sociala sektorn är en god början till återupprättelse för den demokrati vi har förlorat. Kapitalismen och demokratin är oförenliga.

Läs också Jinges blogg,

Media: Aftonbladet 1, 2, 3, 4, SVD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,  DN 1, 2, 3, 4, 5, 6 7, GP 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (7)

  1. […] 22/1 Talibanerna om pris Harry DN 22/1 SvD 22/1Aftonbladet 22/1 Expressen 22/1SvT 22/1 SKP-bloggen 22/1 SvD Brännpunkt 8/1 SvD Brännpunkt 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT […]

  2. Tack Astrid!
    Ja, tänk att Sveriges gränser och territorium numera måste försvaras borta i Afghanistan, Libyen och på andra ställen av svenska legoknektar och drängar i USAs och NATOs sold.

  3. ja mördargenerna från engelska kungahuset ligger i prins harrys oxå . enligt john morgan blev hans mamma diana mördad av engelska kungahuset. i varje fall tog det 1 timma och 43 minuter att få diana till lassarettet efter krashen ?? äpplet faller ej långt från trädet.

  4. […] 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT 10/1 Sven Hirdman DN Debatt 12/1 SKP-bloggen 22/1 SvD 11/1 DN 4/10 DN 1/10 Blodig attack mot NATO i Afghanistan DN 21/8 DN 1/10 Drönare från USA […]

  5. […] 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT 10/1 Sven Hirdman DN Debatt 12/1 SKP-bloggen 22/1 SvD 11/1 DN 4/10 DN 1/10 Blodig attack mot NATO i Afghanistan DN 21/8 DN 1/10 Drönare från USA […]

  6. […] 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT 10/1 Sven Hirdman DN Debatt 12/1 SKP-bloggen 22/1 SvD 11/1 DN 4/10 DN 1/10 Blodig attack mot NATO i Afghanistan DN 21/8 DN 1/10 Drönare från USA […]

  7. […] 10/1SvD Brännpunkt 11/1 DN Debatt 12/1 Aftonbladet 13/1 SvT 10/1 Sven Hirdman DN Debatt 12/1 SKP-bloggen 22/1 SvD 11/1 DN 4/10 DN 1/10 Blodig attack mot NATO i Afghanistan DN 21/8 DN 1/10 Drönare från USA […]

Lämna en kommentar