Predatorer och nekrofager.

Postat av | Postat i Inrikes, Utrikes | Postat 2013-01-06

Idag söndag kan vi läsa att Indien angripit pakistanska vaktstyrkor på vid gränsen till Kashmir. Ja, Indien är ju en demokrati och som sådan ingår man väl i predatorernas skara.

Sverige har genomgått en förödande förvandling de senaste åren, från en fredsstat till nekrofagstat. Vi är gärna med och delar predatorernas byte och nu har vi även börjat delta i jakten. Den fredslinje demokratin Sverige tidigare sagt sig stå för gäller inte idag. Här i Sverige sköts fredslinjen ihjäl på en gata i Stockholm den 28 februari 1986.

Nu ska försvaret ha kvar soldater i Afghanistan efter 2014 i imperialismens tjänst. Vi har väl snart trupper i Irak också för att säkra västvärldens erövring av den irakiska ekonomin. För motståndet mot den av USA tillsatta regeringen fortsätter kan vi läsa i media.

Inget land som erövrats av demokratierna har fått det bättre. Det irakiska folket har det värre idag än under Saddams tid. Det pågår strider mellan de olika politiska och religiösa inriktningarna som kräver civila dödsoffer. Folket saknar de mest fundamentala behoven såsom bränsle, el, vatten, bensin, arbete och försörjning. Den enda del av Iraks folk som får dessa behov tillfredsställda är de som får tillträde till den gröna zonen, det enorma ambassadområde USA byggt för sina egna. Oljan har väst tagit hand om som väntat var.

De övergrepp Iraks befolkning utsattes för under Saddams styre kom att omfatta ännu fler irakier under USA:s ockupation och den fortsätter allt jämt under den av USA tillsatta regeringen. Men vad gör det när kapitalisterna kan fylla sina fickor och göra vinst på återuppbyggnad av den förödelse de förorsakat. Det är just denna katastrofkapitalism Naomi Klein skriver om i sin bok Chockdoktrinen.

Om den minskande friheten i demokratin USA kan ni läsa på Jinges blogg. Och om en liten tid är vi också där.

Media: Svd 1, Svd 2, SVD 3, Dn 1, Dn 2, Gp, Hd 1, Hd 2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (5)

  1. […] Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba […]

  2. […] 9/1 SvD 9/1 SvT-blogg Expressen Wisemans Wisdom -blogg SKP-bloggDN Erik Helmerssons ledare september 2012 Global research inlägg om NATO NATO om Sverige DN Anders […]

  3. […] Multidimensional Poverty Index DN SvD Indiensolidaritet Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 […]

  4. […] 23/5Wolodarski i DN 4/11 2012 DN 23/5USA-bloggen Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 Med örat mot rälsen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba […]

  5. […] i DN 4/11 2012 DN 23/5USA-bloggen Stephen M Walt Foreign Policy Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 Med örat mot rälsen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba […]

Lämna en kommentar