Borde inte Sverige utbilda Indiens poliser.

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2013-01-05

Istället för att skicka poliser till Afghanistan borde vi först ta itu med världens demokratier och skicka dit personal som utbildar landets poliser, om vi nu har något att dela med oss av. Polisen i Sverige anses ju som ineffektiva när det gäller att lösa brott.

Enligt pojkvännen diskuterade polisen i en halvtimme om till vilket distrikt det uppmärksammade våldtäktsdådet hörde, ett dåd som skakat om hela världen. Först därefter kunde de skadade få hjälp. I Indien vågar inte kvinnor anmäla våldtäkt då de istället för att få hjälp blir våldtagna en gång till av polisen.

Hur trovärdig är en demokrati som inte tar till sig de demokratiska begreppen. Demokrati har blivit ett ord som brukas allt mer vårdslöst. Ordet demokrati borde innehålla lite mer än fria val. Men det är ett vackert ord när hela dess innebörd respekteras och efterlevs. Vi måste börja ställa större krav på länder som kallar sig demokratier.

Media: Svd, Dn, Gp,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (8)

  1. […] Turleys blogg SKP-bloggen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba […]

  2. Om de ”demokratiska” länderna med USA i spetsen skulle bli tvingade att kvalificera sig till vad hela innebörden av ordet demokrati innebär, skulle de tydligt diskvalificera sig. Så också ”lilla USA” d.v.s. Sverige.

  3. […] Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba […]

  4. […] allteftersom Arundhati Roys föredrag Indiensolidaritet – inlägg om demokratin i Indien SKP-bloggen 5/1 2013 Björnbrum 3/1LO-bloggen The Eastern Post 111012 Jharkand Mirror 111012 Racchiexpress The Hindu […]

  5. […] Roys föredrag Indiensolidaritet – inlägg om demokratin i Indien SKP-bloggen 5/1 2013 Björnbrum 3/1LO-bloggen The Eastern Post 111012 Jharkand Mirror 111012 Racchiexpress The Hindu […]

  6. […] 23/5Wolodarski i DN 4/11 2012 DN 23/5USA-bloggen Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 Med örat mot rälsen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om […]

  7. […] Wolodarski i DN 4/11 2012 DN 23/5USA-bloggen Stephen M Walt Foreign Policy Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 Med örat mot rälsen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om […]

  8. en viskning från usrael och svenska myndigheter och media lägger sej platt. djävulen i vår ankdamm KAVKAZCENTRET som skyddas av säpo regering riksdag och militär.alla med vetskap att det är terrorvänligt (så länge dom dödar ryska familjer) http://sofrep.com/20082/ om kavkazcentret nu är så fredliga vad gör då tjetjenens självutnämnda BIN LADEN på deras hemsida ALLT MED SVERIGES APPLÅDER. http://jihadology.net/2012/02/02/ vi har bara bra terrorister i sverige resten åker till syrien ni vet kannibaler och halal slaktare anstälda av usrael och nato. är putin besviken på det falska sverige??? http://swedish.ruvr.ru/2013_05_16/Kavkaz-Centers-sista-tillflyktsort-i-Sverige/ nä han är nog en aning irriterad av usraells små drängar och slavar http://swedish.ruvr.ru/2013_05_15/Ryssland-uppmanar-Sverige-att-förbjuda-Kavkaz-Center/ dessa terrorister får härja fritt medans säpo håller dom om ryggen nåja det finns nog en del som blir mutade av usa för att dom ska vara kvar i sverige usa är ju berömda över hela världen med att muta alla som dom har nytta av med opiumstålar från afghanistan som våra hjärntvättade soldater hjälper till med. slagorden lyser överallt i syrien på väggar som natos al-qaida inte demolerat. SYRIEN NU RYSSLAND NÄSTA.

Lämna en kommentar