Varför arkebuseras inte Christina Lugnet

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-08-07

på samma sätt som Andreas Nordström?

För lika länge sedan som det tog Christina Lugnet och hennes personal att samla på sig sina miljonnotor, fick Sidas generaldirektör Anders Nordström sparken från sitt jobb. Detta efter att det uppdagats att myndigheten hade struntat i demokratiska beslut och haft för ”dålig ekonomisk kontroll.”

Iskallt meddelade biståndsminister Gunilla Carlsson (M) att generaldirektören fått sparken och att det nu var dags att ”Sida uppför sig som den statliga myndighet den är”.

Entledigandet av Andreas Nordström var inte ett avsked, utan en politisk arkebusering. Skriver Svd

Christina Lugnet blir istället belönad för sin förskingring, för det är vad det handlar om. Förskingring av skattemedel som skulle skapat arbetstillfällen. Dessutom har Tillväxtverket samvete att ta tillbaka miljonbelopp från företag, som etablerat sig och börjat växa, sedan Tillväxtverket i efterhand ändrat reglerna. På grund av detta har företag tvingats i konkurs och deras anställda står åter utan arbete.

Christina Lugnet kommer att kosta oss skattebetalare ytterligare miljoner kronor då hon högavlönad får en post i regeringskansliet kanske för att göra ingenting eller kanske sko sig ytterligare på skattebetalarnas medel. Vi skulle väl istället kunna betala för rehabilitering på grund av hennes riskbeteende. Har man förskingrat en gång brukar beteendet kvarstå om man inte får hjälp för det.

Skulle inte moderaterna bekämpa den växande brottsligheten? Vad ger det för signaler till folket om man istället belönar brottslingar utsedda av regeringen?

Det är inte alls konstigt att moderaterna nu måste sälja ut våra kulturarv till privat ägo för att spara pengar, inte med tanke på de tjänstemän de anställer.

Fanns alls något förtroende för våra myndigheter är det med detta dött och begravet.

Media: Svd 1, Svd 2, Gp, Dn 1, Dn 2, Aftonbladet,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (8)

 1. varje project som dras igång mutas cheferna först med stora summa och sedan bjuds anstälda på lunch eller middag.

 2. Rädda det som av Sverige finns kvar! Varför reagerar vi inte starkare på orättvisor?
  Varför reagera den stora normala massan bara när det kommer i het nyhet?

 3. Invaggade i den tron John Arthur att det är en demokrati vi lever i där våra folkvaldas intresse är att styra landet efter folkets önskan och till landets fromma, bryr vi inte oss om att kontrollera våra folkvalda bättre.Vi har helt enkelt bekvämt nog lämnat över ansvaret och då går det som de går. Christina Lugnet tidigare kommunchef i det socialdemokratiska Haparanda är bara toppen på ett isberg.Korruptionen och maktmissbruket bara ökar.Vi kan i stort snart jämföras med vilken bananrepublik som helst.

 4. Det är många,många ,många inom invandringsindustrin som rumlar med våra skattepengar dagligen ,men då kommer inget ut i media !

 5. Sven-Erik Karlsson
  enligt svt är migrationsverket en av dom myndigheter som
  förskingrinrar minst av alla

 6. […] Röda Berget – Friskolornas första kris, Kajsa-Lisas blogg, Kommunisternas blogg, Norah4you, Kyrkoordnaren, Jan Kallberg PhD, Marios blogg, Varför bli upprörd – Lugnet […]

 7. För det första, han hette ANDERS Nordström, inte Andreas.

  För det andra, TA BORT RUBRIKEN. Den är under all värdighet, inte rolig ens som skämt.

  För det tredje. Ta reda på fakta och tro inte på ALLT som står i tidningarna. Hela den här historien liknar mer medeltidens häxprocesser än ett modernt och demokratiskt uppbyggt rättssamhälle.

Lämna en kommentar