Efter en het sommar, en lång kall vinter

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-06-08

Den som har kunskap om historien förstår också nuet och kan i viss mån förutspå framtiden.

Vi behöver inte gå långt tillbaka i historien för att hitta liknande händelser som i Libyen och Syrien. Jugoslavien var ett enat land och det var ett kommunistiskt land exakt som Syrien och Libyen med dess fördelar och med dess nackdelar.

USA önskade ett uppdelat Jugoslavien i flera små stater. Sedan startade upproret med alla dess grymheter där granne ställs mot granne och broder mot broder. Det är enkelt att starta ett uppror, mycket enkelt för människosläktet är inte bättre än att de strävar efter makt och kontroll. Likt vargar är vi beredda att slita varandra i stycken för att uppnå denna makt. Därför är det bara att sätta vapnen i händerna på de rätta grupperna. Det första illdådet leder till det andra och så är revolutionen igång och propagandamaskinen som alltid talar med den stora predatorns röst.

Sedan går NATO in och bombar. Jugoslavien är nu uppdelat i flera små stater lättare att ha kontroll över precis enligt önskan.

Västvärlden har nu kontrollen över Libyen och över oljan. Libyen var Afrikas rikaste land. Folket hade bra moderna bostäder som de själva ägde, de hade fri sjuk och tandvård, de hade fria skolor och de hade medborgarlön när de inte kunde arbeta. I en socialistisk diktatur har du dessa förmåner i en kapitalistisk diktatur hamnar du på gatan om du inte är närande.

Vad får folket ut av detta när den ena diktaturen ersätts av en annan och vi fortsätter att döda varandra. Vart tog Iraks demokrati vägen? Finns begreppet demokrati överhuvudtaget längre är eller är det bara ett fint och vackert minne? Folkets demokrati som sakta växer i folksjälen för att en gång slå ut i full blom. Finns den bara nu endast inkapslad i dödande bomber?

Dödandet i Syrien är oacceptabelt. Det är ingen tvekan om det. Vi ser ohyggliga bilder av döda små barn. Vem tjänar på att döda dessa barn? Knappast regimen eftersom det ovillkorligen leder till ett militärt ingripande. Krigsförbrytelser begås från bägge håll medan det i våra media ensidigt är Assadregimen som får skulden. Alla slår de på den stora krigstrumman. Och alla skriker vi med samma röst. NATO, NATO!

Men tänk om Ryssland ingriper militärt istället för att stävja detta oacceptabla våld? Vad händer då? Hur skulle USA ställa sig till detta? Ryssland har intressen både i Syrien och Iran som är nästa krigshotade land. Jag vet att man är förberedda för detta. Man är upp till tänderna beväpnade runt Rysslands gränser även med nucleära vapen.  Här i Sverige förbereder man sig också.

På måndag den elfte juni kommer utrikespolitiska institutet att hålla ett möte med själva arkitekten till USA:s ambitioner om världsherravälde Zbigniew Brzezinski. Mötet hålls på Drottning Kristinas väg 37 klockan 16.30.

Detta möte torde vara ett viktigt möte eftersom det råder total medietystnad om det.

Vad de kommer att tala om är uppenbart. Hans son Mark Brzezinsky  USA:s ambassadör här i Sverige har redan försäkrat sig om att få Sveriges utökade stöd till USA:s utrikespolitik.

Läs fredsrådets Agneta Nordbergs tal här.

Världen rustar för kärnvapenkrig. Vad som pågår i Syrien är inte det folkigt förankrade uppror man vill ge skenet av. Det är ett stormaktskrig på låg nivå. Ett av USA:s många lågintensiva krig.

Men om man höjer nivån? Om Ryssland går in militärt? Vilket inte är helt otroligt. Då har vi att se fram mot en lång kall vinter, en nucleär vinter då våra barn dör som flugor. Vad bryr sig makten om det? De har bara ett mål, total makt och kontroll över världens alla områden, både den ekonomiska och militära makten. Själva sitter de trygga på andra sidan Atlanten och hoppas att inte vindarna ska blåsa från öster med allt sitt radioaktiva stoft.

Vem har makten att stoppa dårarna?

När Libyen bombades av NATO visades inga bilder på döda barn och på You Tube är idag det mesta censurerat i det fria ordets namn.

USA strävar efter världsherravälde och det är dessa våra minsta bröder och systrar som betalar priset. Snart står Iran på tur och efter Iran en lång kall vinter. Den nucleära vintern.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Svd 5, Svd 6, Svd 7, Svd 8,  Dn 1, Dn 2, Dn 3, Dn 4,  Dn 5, Dn 6, Dn 7, Dn 8, Dn 9, Gp 1, Gp 2, Gp 3, Gp 4, Gp 5, Gp 6, Gp 7,

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (4)

 1. Ska du inte skriva något om Makarovs Sverigebesök?
  http://swedish.ruvr.ru/2012_06_07/77361057/

 2. Jaha, nu är det USA som låg bakom Jugoslaviens uppbrott.
  Du fördummar verkligen folk, och skyller jämt på USA när de icke fungerande kommuniststaterna faller som käglor.
  Du har inte funderat på att de självtänkande människorna i dessa länder förmodligen tröttnade på att leva i det förtryck det var.
  Mutor som fri sjukvård och skola kanske inte räcker?

 3. Ziggy <3

  Astrid, du borde tänka en del på vilken värld du vill leva i, eller snarare vilket pris du är beredd att betala för att komma dit. Du utropar "leve Nordkorea! Leve Al-Quida!". Om USA slutade blanda sig i utrikespolitik, vad skulle du vilja ge? Skulle du sätta tillbaka talibanerna vid makten i Afghanistan och tvinga människor att leva i 1984 för att få din vilja igenom? Eller är det så att USA faktiskt är ett bättre alternativ än 1984-samhället i Nordkorea, kvinnoförtrycket i Afghanistan och likvidering av oliktänkande i Iran? Jag vill säga att så är fallet, och jag kan inte förstå att du kan tycka att USA:s liberala kapitalism är ett sämre alternativ än det onda förtryck som finns/fanns i dessa länder. Du hyllar teokratier som vill spränga sönder Israel till damm och utmålar NATO som fiender när de enligt dina egna källor dödat som mest 0,02 civila per soldat. Jag fattar inte hur din världsbild går ihop. :

 4. […] har skrivit mer om det Här, Här och […]

Lämna en kommentar