Så rätt han hade den käre Harold Pinter.

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-06-03

USA:s utrikesminister intar Sverige skriver SVD idag lite skämtsamt. Vi kommer aldrig att invaderas av USA militärt om man bortser från de årliga övningar som hålls i norra Sverige. Vi är redan uppköpta. Allt vad som sker i detta land sker efter USA:s vilja. Nu efterapar man till och med inrikespolitiken.

Nå, nu med anledning av vårt celebra besök vill jag relatera denna blogg till vår store dramatiker och nobelpristagare Harold Pinter. Han har sagt många kloka och sanna ord om USA. Ni minns säkert att vår egen utrikesminister Carl Bildt for världen runt och lobbade för det folkrättsvidriga kriget mot Irak. Förmodligen gjorde han det i oljebolagens intresse. Nu ska man även tala om Syrien. Jag undrar vad herrskapet Bildt och Clinton kommer fram till?

Det är märkligt att det uppstår beväpnade uppror i de länder som ligger på USA:s krigsplaneringslista. Det i motsats till de obeväpnade demonstrationer som brutalt slås ned av polis och militär i de diktaturer som för sin politik i USA:s intressen. Vi kan ställa frågan om USA nu kommer att ingripa militärt i Syrien eller om Putin får som han vill och det hela löses politiskt. Svaret är nästan givet.

Så här säger Harold Pinter: ” Direktinvasion av en suverän stat har i själva verket aldrig varit USA:s linje. USA har i huvudsak föredragit vad som beskrivs som ”lågintensiv krigföring”. Lågintensiv krigföring innebär att tusentals människor dör, fast långsammare än om man med en gång hade släppt ned en bomb på dem. Det innebär att man infekterar landets livsnerv, åstadkommer en elakartad svulst och ser kallbranden grassera. När befolkningen är kuvad, eller ihjälslagen, det går på ett ut, och ens egna vänner, militären och storföretagen, sitter bekvämt vid makten, ställer man sig framför kameran och säger att demokratin har segrat. Det här var vardagsmat under de år jag talar om,”sade Harold Pinter.

Detta var exakt vad som hände i Libyen och som håller på att hända i Syrien. I Libyen sitter nu en väststyrd regering . För säkerhets skull har man också placerat en fransk filosof på en av stolarna, för att oljan ska styras åt rätt håll. I Syrien finns ingen olja men där finns intresset att ge Kina och Ryssland framför allt Ryssland mindre inflytande i området och att stärka Israels position inför det kommande kriget mot Iran.

Om Irak säger Harold Pinter: ”Invasionen av Irak var ett banditdåd och ett utryck av flagrant statsterrorism. Och den visar på totalt förakt för internationella rättsprinciper. Invasionen var en egenmäktig militäraktion inspirerad av en lång rad lögner och en grov manipulation av media och därmed också allmänheten. Den var en aktion avsedd att konsolidera amerikansk militär och ekonomisk kontroll av Mellanöstern under täckmantel- som en sista utväg då alla andra rättfärdiganden hade misslyckats med att rättfärdiga sig själva- av befrielse. En formidabel militär styrkedemonstration som resulterade i död och lemlästning av tusen och åter tusentals oskyldiga människor.”

De amerikanska krigsveteranerna som slängt sina medaljer i protest har också insett att det var oljan som de befriade inte folket.

Jag vill också rekommendera en bok som finns att köpa på Alhambra bokförlag. Titeln är Kriget mot Iraks kultur. I bokens resumé står: Varför resulterade invasionen av Irak 2003 i en sådan kulturell förödelse och så många mord på intellektuella?

Jag tror att George Orwell har svaret: ” De som kontrollerar nuet kontrollerar det förflutna. De som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden.”

Nu är det Syriens tur. Och när Syrien står under USA:s och Israels kontroll är det Iran. Israel bestyckar nu sina u-båtar inköpta i Tyskland med kärnvapen. De kärnvapen de påstår att de inte har och under tiden bombas Gazaremsan. Är det ett kärnvapenkrig som ska ge den fred och den stabilitet våra herrar och damer i höjden talar om? Tack, då föredrar jag den ofred och instabilitet som fordom rådde.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4Svd 5, Svd 6,  Svd 7, Svd 8, Svd 9, Svd 10,  Dn 1, Dn 2, Dn 3, Dn 4, Dn 5, Dn 6, Dn 7, Dn 8, Dn 9Gp 1, Gp 2, Gp 3Gp 4, Gp 5, Gp 6, Gp 7, Gp 8,  Gp 9, Hd 1, Hd 2, Hd 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (13)

 1. Det är klart att Putin inte vill att någon ingriper och försöker få slut på det som inbringar stora pengar till den ryska staten, det vore att bita sig själv i tåna.

 2. våld löser problem??? ja ja en del kommer aldrig ner från träden. calle stropp och skökan från babylon ska göra en visit på fotografiska museet.jag hjälper gärna till med lite foto och hoppas satt dom blir imponerade. det är ju deras hantverk som är avbildat. http://www.stgvisie.home.xs4all.nl/VISIE/extremedeformities.html om det är detta dom strävar efter så hur fan ser deras avkomma ut.

 3. Hur kommer det sig att ert perspektiv skiljer sig så mycket från bloggen Röda Malmö?

 4. Vi kanske har bättre information medborgare.

 5. Vart tog alla dessa nazister och andra Carl Bildt anhängare som brukade haka på dina andra artiklar vägen haha ???
  Riktigt bra skriven artikel !!!

 6. Haha Communist debunker tYCKS vara som Fanatisk Trotskijist KOMJUNISTEN peter Englund o Gunnar Ekberg o VILL inte MINNAS när putte MINI=Putin lYDDE george Bush Junior som slav till boris Beresjinovskij Röda Arme Aideal dvs ALLIERA sig med denna Tiden NationalSOCIALISTISKA kapitalism dvs socialism ENBART i att sOCIALISERA skyldigas sKULDER på OSkYLDIGA amerikaner o europeer så tja iNTE lätta för er vesper insecurity UD anställda BlodRödSvart att få IDUIOTER att fatta haha MVH me parfalk. PETE parfalk Thunder/FOO;) haha

 7. väl talat kamrat! upp till kampf för mer vin till folket!

 8. Det kan jag inte tänka mig att ni har Astrid, den är inte bättre för att den kommer från en nyhetssida som lever på att tjäna pengar på att skriva det ni tror på.

 9. Då Ziggy kanske det är större insikt vi har.

 10. Det tror jag inte.

 11. i london sitter en terrorist och delar ut uppgifter om syrien i samförstånd med herrefolkets ledare och hövding för det engelska folket cameron.svinaktiga lögner proklameras varje dag av ”reportrar” människor utan själar.präster i syrien är nog mera trovärdiga än vår kriminella nyhetsmedia. biskop philip youryol . om media reffererade sanningen kunde många människor slippa få halsen avskuren flickor och kvinnor sluppit bli våltagna.kalle stropp vill att vi ska överfalla syrien vadå är han avunsjuk för att inte få vara med att mörda och våldta i syrien . fick vi blodad tand om massakerna i libyen. svineriet fortsätter med medias sammarbete. http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31218 om det finns någon som ärligt vill veta sanningen om libyen (jag menar inte media som horar för rothchilds reuter) så läs på vatikanens pressmedelanden AGENZIA FIDES. ha en bra dag

 12. […] Läs också här. […]

 13. […] Världen rustar för kärnvapenkrig. Vad som pågår i Syrien är inte det folkigt förankrade uppror man vill ge skenet av. Det är ett stormaktskrig på låg nivå. Ett av USA:s många lågintensiva krig. […]

Lämna en kommentar