Reinkarnation och sedan limbo.

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-05-24

Per Schlingmann slutar omedelbart på det omdiskuterade pr-jobbet i regeringskansliet. Han blir i stället superstrateg med ett tydligt uppdrag: De nya Moderaterna ska födas på nytt.

Men hur än många gånger de än återföds är det samma brunblå politik som förs. Och hur än många gånger man gör historierevision så framstår det faktum att moderaterna inte har gjort något gott för det folk som röstar fram dem eller för det samhälle de är satta att styra. De har i princip demolerat allt det tagit oss århundraden att bygga upp.

Nyliberalen Göran Persson startade upp raseringen av vår infrastruktur genom att sälja våra lok och moderaterna har fortsatt i hög takt. Det är kaos i tågtrafiken och underhållet är bristfälligt skött vilket leder till bristande säkerhet. Opinionen kräver nu att trafikverket tar hand om underhållet. Jag lyssnade på Gunnar Malm i går generaldirektör för trafikverket sedan 2010. Både han och regeringen talar om att det är avsevärt billigare att lägga underhållet på privata entreprenörer. De anser att det fungerar ypperligt och att säkerheten är hög. Dessutom skrämmer de oss resenärer som vill utnyttja det miljövänliga färdsättet med att vi skulle få betala ett högt pris på våra biljetter om underhållet samordnades och lades på trafikverket.

Jag har inte sett annat än att våra biljettpriser ökat inte minskat sedan privatiseringen av våra järnvägar. Det är idag betydligt billigare att ta flyget.  Gunnar Malm och regeringen frågar varför man ska avveckla ett system som fungerar men det är ju precis vad moderaterna har gjort. Klart att underhållet blir billigare om man struntar i underhållet av järnvägen. Och Gunnar Malm och regeringen om det fungerar, varför går då inte tågen?

Nu när oljeproduktionen minskar i världen borde man inte då satsa på en hållbar och långsiktig och miljövänlig infrastruktur. Det är framför allt långsiktigheten som saknas i moderaternas politik. Istället för motorvägar bygg järnvägar och ta ansvaret för underhållet!

Sedan har vi utförsäljningen av vår välfärd till privata vårdbolag och riskkapitalister. Mångmiljardbelopp betalas ut till dessa utan att man vet effekterna av det. Sverige är för övrigt det enda land i världen som tillåter riskkapitalet och privata aktörer att göra vinst på folkets inbetalda skattemedel. I andra länder där välfärden tas om hand av privata aktörer får dessa inga ekonomiska anslag av regeringen. Man kan ställa frågan hur mycket har riskkapitalbolagen lagt i moderaternas partikassa?

Nu har ytterligare en stor forskarrapport denna gång från det danska institutet AKF visat att det inte finns något stöd för att privat driven välfärd skulle ge ökad kvalitet eller ökad effektivitet jämför med offentlig drift. Däremot trivs personalen sämre efter genomförd privatisering.(AIP)

Jag önskar av hela mitt hjärta att moderaternas reinkarnation leder till limbo.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Dn 1, Dn 2, Dn 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar