Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-05-16

”I hopp om att inte bryta mot plan- och bygglagen har nioårige Jonas i Rone på Gotland ansökt om byggnadslov för den trädkoja med hängbro och rutschkana han avser att bygga i två lönnar hemma på tomten, skriver Gotlands Allehanda.”

Nu räknas knappast en koja som byggnad. I en byggnad måste en vuxen person kunna stå upprätt så det är bara att anpassa takhöjden så bygger man kojor som man vill hemma på sin egen tomt. Hyresrättsungarna har det lite besvärligare. Ett av mina barnbarn klagade på att han alltid blir bortkörd från sina byggnadsprojekt. Jag kan inte säga så mycket om det efter att ha sett hans konstruktioner i områden med parkstatus, byggda utan kommunens godkännande. Men drar man till skogs är det ingen som protesterar. Kanske någon hemlös som inte ens har en hyresrätt kan få nytta av dem. Några andra åtgärder lär knappast moderaterna göra.

Media: Svd, Dn, Gp,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar