Det är dags för en krigsförklaring, folket mot kapitalet.

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-05-16

Löfven vill göra upp med riskkapitalbolagen och deras skatteflykt . Han vill se en blocköverskridande lösning. Löfven säger också att han aldrig skulle sätta sin mamma på ett privat vårdhem.

Socialdemokratin går halva vägen. De balanserar mellan kapitalets väl och ve och folkets. Löfven har inte en tanke på att helt förbjuda riskkapitalbolagen inom den offentliga sektorn. Utan han ställer helt upp på att riskkapitalbolagen ska få fortsätta att äta upp våra skattemedel.

När riskkapitalet går in inom vård och utbildning för att göra vinst på våra inbetalda skattekronor är det en försämrad vård och utbildning vi ser. Skattekronan räcker inte till den kommunala verksamheten givetvis. Vinst inom vård och utbildning är bara möjlig genom mindre vård och utbildning. Så länge som socialdemokraterna har missat denna ekvation lär vi inte se någon förbättring.

Är det inte dags att göra upp med hela kapitalet, högerpolitiken och nyliberalismen?

Storkapitalets brist på mänskliga rättigheter är flagrant men de tillåts verka. Kerstin Lundells artikel i SVD måste ni läsa. En röst som Lundin Petroleum helst vill tysta.

”Lundins oljeblock 5a nämns som en plats för brott mot mänskligheten. Från oljeblocket ska ”milis ha instruerats att systematiskt döda och driva iväg civila”.”

Från Ogadenprovinsen finns inte lika tydliga FN-rapporter skriver Kerstin Lundell. Det var därför våra journalister Martin Shibbye och Johan Persson for dit för att undersöka saken. Nu ska vår utrikesminister som själv satt i styrelsen för Lundin Petroleum få dem fria, en paradox.

Sakta bit för bit nedmonteras våra demokratiska rättigheter. På grund av denna långsamhet förväntas inte folket protestera mot dem förrän det är för sent. Vi har även i detta land sett en försämring av arbetsmiljön. Arbetsgivarna får allt större rättigheter och tillåts allt mer.

”En rad franska arbetsgivare har fått negativ publicitet efter anställdas självmord, som numera ses som tecken på växande psykisk ohälsa i arbetslivet på grund av företagens styrmetoder.”

Här i Sverige kan du numera få sparken för ingenting. Det räcker med ett negativt uttalande mot din arbetsgivare. Ingen kritik tillåts mot kapitalets småpåvar.

”Fackförbundet Unionen stämmer ett Piteåföretag för att två anställda sades upp efter kommentarer på Facebook. ”Vi står fortfarande fast vid att vi gjorde rätt i att agera med uppsägning”, säger företaget till SvD.”

Nu börjar folket ledsna på högerpolitiken. Även om Hollande inte är mer vänster än socialdemokraterna var det han som vann valet i Frankrike. Något som Angela Merkel knappast ser med blida ögon.

Det är snart ett nyval i Grekland. Syriza som beskrivs som ett radikalt vänsterparti verkar där få de flesta rösterna. Folket har börjat ledsna på kapitalets rofferi och bankernas stölder. De nödlån Grekland erbjuds räddar bankerna och villkoren är att riskkapitalbolagen ska överta den offentliga sektorn.

Ett parti som inte nämns i sammanhanget men som växer sig allt starkare är KKE. Det parti kapitalet mest fruktar. En rättvis fördelning av tillgångarna ingår inte i kapitalets tankegång.

Det pågår protester världen över mot den nya världsordningen, kapitalets totala makt. Hur det än ser ut idag vet vi att folket alltid segrar till slut och nu börjar vi bli arga.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Svd 5, Svd 6, Svd 7, Svd 8, Dn 1, Dn 2, Dn 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

  1. Löfvén vill se blocköverskridande lösningar, va? Hur ska det gå till när både han och alla sosse-ledare har kört SAP och fackföreningen direkt i händerna på kapitalisterna. Det finns ju sedan länge bara ett block utan meningsskiljaktigheter där sossarna är hela det kapitalistiska systemets mest effektiva bevarare.

Lämna en kommentar