Med Obama i kommunalpolitiken

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-05-12

Storebror har talat:

President Barack Obamas speciella sändebud mot antisemitism, Hannah Rosenthal, har i ett mejl till Malmö stad tackat kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) för deras möte nyligen. Men i förmanande ordalag understryker hon samtidigt att Malmös kamp mot antisemitism är en utmaning som kräver ett ”starkt och inspirerat ledarskap”.

Ingen ska förföljas och diskrimineras vare sig han hon är jude, färgad, rom eller muslim. Hur är det med muslimerna i USA som exempel? Bör inte Ilmar Reepalu få göra en resa över Atlanten och tala om för de amerikanska politikerna att man inte har rätten att demonisera en hel folkgrupp för att de finns högerextrema element som bekänner sig till samma tro? Hur ska vi då göra med de kristna? Ska de också demoniseras eftersom en högerextremist med kristen tillhörighet begick terrordåd och mördade ett hundratal personer?

I Malmö och överallt i Sverige drabbas både muslimer och judar och svarta och romer av diskriminerande ord och handlingar. Grishuvuden läggs utanför moskéer, svarta får rasistiska tillmälen, judiska barn får tillmälen endast på grund av att de är judiska, svenska flickor kallas horor av lika svenska kamrater, romer får inte tillträde till badhus eller hotell för att de är romer. Är det inte samhällsklimatet som borde ändras, inte minst skolorna har ett stort ansvar där förutom alla vi vuxna. Nolltolerans mot kränkande ord och handlingar. Börja lära våra ungar att alla har lika värde redan medan de är på blöjstadiet. Då kanske de blir rumsrena vuxna så småningom.

Dock måste politik få kritiseras även om den heter sionism.

Media: Svd, Gp, Hd, Nt, Hallandsposten,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (2)

  1. Om det är Breivik du skriver om, så var det 77 el 78 och inte ett hundratal.

  2. 77 78 på Utöja samt några i regeringskvarteret avrundat till ett hundratal.Det exakta antalet varken förminskar eller förstorar det brott han begått.DEt är ett ofattbart brott här på våra breddgrader.

Lämna en kommentar