Vem är vår fiende egentligen?

Postat av | Postat i Utrikes | Postat 2012-04-30

Fler än 20 personer dödades när bomber exploderade nära en byggnad som hyser säkerhetsstyrkor i Idlib i nordvästra Syrien på måndagen. Enligt det Londonbaserade Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter tillhörde de flesta som dödades säkerhetsstyrkorna.

Är det dessa vi nu förväntas stödja? Extrema islamister som bedriver terrorverksamhet? I alla dessa bombdåd ska vi inte glömma att civila offer krävs även om de inte räknas i antal beroende för vem bombdåden utförs förstås.

Ska vi se extremislamister som våra fiender eller våra vänner? I Libyen var västvärlden väldigt snabba på att ge dem makten medan vi i andra delar av världen bekämpar dem.

Vad vi har förstått och kan utläsa av detta är att de stora krigen inte handlar om att bekämpa terrorismen. Terror tillåts när den gynnar imperialismen och kapitalet. Vad som ska erövras är världens energitillgångar och vad som eftersträvas är den totala ekonomiska och militära makten. För detta är man beredda att sätta både demokratin och mänskliga rättigheter på undantag. Detta är i och för sig ingen ny företeelse så har det alltid varit.

De kulisser man bygger med de vackra orden skrivna i guldtext är endast för våra ögons fägring. Riv kulisserna och låt er inte bländas av skönheten. Imperialismen och kapitalet för oss mot en katastrof vi inte ens kunnat drömma om. Kärnvapen används redan i krigen vi sett och demokratierna och rättstater förfaller. Obama har nu undertecknat en lag som ger möjlighet att hålla medborgare fängslade utan rättegång. Och det USA gör brukar för det mesta smitta av sig på vasallstaterna där Sverige är en av dem. Våra politiker anser att USA är en rättsstat bara det visar på rättsbegreppens status hos våra politiker.

 

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Dn 1, Dn 2, Dn 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (13)

 1. Kommunismen är alla fria människors fiende.

 2. Att USA skulle använt sig av taktiska kärnvapen i Irak m fl länder är så mycket konspirationsteoretiskt bullshit att det stinker lång väg.
  Även om kongressen har tagit ett beslut om att de FÅR användas, men på det konspirationsteoretiska språket kanske det betyder ATT det använts!?

  Det här klippta stycket från Maverablogg är totalt skrattretande, jag höll på att ramla av stolen när jag läste det:
  ”Något liknande uttrycktes efter händelserna den 11 september 2001, då ett antal specialister från olika länder kom från till slutsatsen att tornens kollaps har orsakats av en liten termonukleär explosion. Förespråkare av denna version pekar på en jordskalv, som registrerades under samma dag som attacken genomfördes samt brandmännens och polisers död som var på platsen då och som under årens lopp dog på grund av cancer.”

  Thomas har så rätt, kommunismen är alla fria människors fiende.

 3. Tyvärr Corpus jag hade önskat att det var så. Läs vad Chossudovski har skrivit.

 4. det är för djävligt med detta mördandet från muslimer.dom galningarna dödar ju allt som rör sej. tänk vilken smärta och sorg dom ställer till med mot oss civiliserade människor ,den vita rasen. http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=30603 hoppsan fel av mej. rätt åt dessa barn som inte fick någon ungdom och fick känna spänningen i sin första förälskelse. vi vita har mer glädje av sådana händelser i livet än detta slödder. va fan ska sådana leva för. våra små feta bortskämda rosenkindade ungjdävlar behöver ju deras rikedommar i framtiden. nä det är inget krig i pakistan . det är det vanliga systemet . den starke dödar och tar vad den vill . vi lever kvar på stenåldern. även svenskdjävlarna därborta som älskar att smila in sej hoss dessa neandertalare som är usa s ryggrads soldater.

 5. Därför skulle det vara sant?
  Är det ens någon här som vet hur en nukleär bomb fungerar och vad som händer vid detonation?
  Hur liten en nukleär bomb blir, så kommer det bli en miniversion av en stor detonation; alltså så kommer det bli ett svampmoln och en tryckvåg, samt en värmevåg som hade grillat alla runtomkring.
  För att inte prata om EMP vågen, som hade slagit ut all elektronik som kameror, radioapparater mm.
  Såg du det vid WTC?
  Eftersom det finns filmer från hela dagen, så kan det inte hänt.

  Skulle det använts en fusionsbomb som Mavera hävdar, så hade det blivit en ännu större detonation.
  Jag tror inte ens att det experimenterats med små fusionsbomber ens en gång, jag tror inte det är fysiskt möjligt.
  För att detonera en fusionsbomb, så måste man ha minst en fissionsbomb som tändhatt.

  Så vet ni ens vad ni pratar om?

  Det här blir ju bara mer och mer skrattretande

 6. Man måste vara rätt ute i det blå om man tror att alternativet till amerikansk inblandning i muslimska staters konflikter är fred och respekterade mänskliga rättigheter.

  I ett område och en kultur där maktpretendenter tävlar i västfientlighet, minoritetshets och hat mot oliktänkande får man helt enkelt alliera sig med det minst dåliga alternativet. I annat fall får vi skörda konsekvenserna i form av öppet västfientliga stater som Iran och Syrien med omfattande stöd till västfientliga terrorister.

  Med den insikten är det kanske inte så dåligt att hjälpa fram marionettregimer i dysfunktionella klansamhällen. För det är ju inte så att de kommer att utveckla några fria, demokratiska samhällen på egen hand.

 7. Sture läs Korståget mot Libyen i Riktpunkt pappersupplaga. Finns på nätet.

 8. Läste också den där på maveras blogg, man blir ju mörkrädd för mindre. Det verkar som logiken har helt hoppat över bord den här gången. Kärnvapen kom igen nu Astrid du måste ju ha nån sorts kritiskt tänkande.
  Och Corpus ställde bra frågor, kan du inte svara på dom? jag har också en hur lyckades dom dölja radioaktiviteten i efterhand? borde inte i stort sett varenda geigermätare i New York ha gett utslag och fortfarande ge utslag.

 9. Maveras blogg består nästan uteslutande av översättningar av ryska media Jag vet inte om de är mer ologïska än våra. Kan vara bra att ha läst också en annan vinkling man blir inte oklokare av det Robert Sedan må man göra sig en egen bild om den sedan blir bakvänd upptäcker man nog i sinom tid.

 10. När ska jag få svar på mina frågor Astrid?
  Jag formulerar om dem lite…
  Vad är skillnaden mellan en fusionsbomb och en fissionsbomb?

  Hur kan det finnas filmer från hela dagen den 11 september och direktsänt ifall en fusionsbomb detonerat med tanke på att EMP vågen från detonationen skulle slagit ut all elektronik?

  Den minsta fusionsbomb som detonerat, hade en krater på 1.6km så hela Manhattan skulle ha utplånats och en stor del av New York, så du kan ju gissa vad som hade hänt med alla människor som stod och tittade på utanför avspärrningarna.

  Hur dolde de svampmolnet?
  Visst, den kan ha varit nergrävd så den detonerade under jord…då kommer frågan: Hur djupt grävde de ner den för att få just den effekten och hur kunde de veta hur djupt de skulle gräva, och varför har ingen märkt något av grävandet för de kan inte ha grävt för hand…det hade behövts gruvmaskiner.
  Även om den hade varit nergrävd, så hade det läckt ut en massa radioaktivitet så det skulle inte kunna bott någon på Manhattan än.
  Om det hade varit en underjordisk detonation så hade det blivit så varmt att ingen hade kunnat stå så nära som de gjorde iaf och det hade även kommit en tryckvåg som hade pressat upp jorden i vågor.
  http://youtu.be/qp6aZIhHiRE

  Jag såg inget som liknade det den 11 september, gjorde du?

 11. Hej Astrid!
  Jag ser ingen anledning att hela tiden söka fiender. Vad skulle hända om vi helt enkelt kallade dem för varken eller så att de till en början, språkligt sett, hamnade i ingenmansland. För om vi ska fortsätta att utplåna varandra då kommer vi aldrig att komma ifrån krig och elende. Tror du inte vi kan sluta skylla på varandra någon gång? http://www.gabard.se/?p=143 Du kommer förmodligen inte att tycka om detta men om du vill kan du klicka dig till det.

 12. Ingen fiende, ingen kommunist.
  Precis som i religionen: Ingen gud, ingen satan.

Lämna en kommentar