Staten och kapitalet

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-04-27

Vårt kapital, för staten de är vi. Att sedan våra folkvalda när de väl fått makten sätter makten framför det folk som en gång valde dem har vi så smått börjat vänja oss vid. Arbetstillfällena rasar. Vi har idag så gott som inga statliga industrier som förser människor med jobb förutom gruvorna i norr men det är väl bara en tidsfråga innan hela gruvnäringen ägs av utländska multinationella bolag som sätter vinst före miljö och arbetstrygghet.

För att trygga vår välfärd krävs skattemedel för att få skatteintäkter krävs det arbete något vår nuvarande regering tycks ha förbisett istället har de valt att lägga skattekronorna i fickorna på eliten och på riskkapitalbolagen. Det är ett märkligt land vi lever i där privatpersoner och riskkapitalbolag tillåts göra vinst på våra skattepengar endast för att föra dem ut ur landet.

Vems politik för moderaterna egentligen? Det är mer än hög tid att syna varifrån de stora posterna till moderaternas partikassa kommer. Borde moderaterna inte i eget intresse låta sig synas? Det vore väl bra att kunna göra sig kvitt misstankarna om korruption men det är kanske just det man inte kan. Har man en Bilderbergare till statsminister förs politiken givetvis i de stora kapitalägarnas intresse.

Slöseri med skattemedel fanns även under sossarnas tid men att skänka bort vår välfärd till riskkapitalet är oerhört odemokratiskt och förödande för vår välfärd.

När vinst går före vård som det gör idag kan resultatet inte bli annat än vanvård. Det enda som ger vinst inom värden är nämligen mindre vård. Vinstkarven inom vården måste obönhörligen bort. Inte ens socialdemokraterna har fattat det då de genom Stefan Löfven helt klivit in i mittens rike med en dragning åt höger.

Nu kräver vi en politik som inte försnillar våra skattemedel utan att de kommer skatteinbetalarna tillgodo. Nu kräver vi en politik som ger arbetstillfällen istället för avknoppning av dessa. Utförsäljningen av våra gemensamma egendomar leder till en ökad arbetslöshet. Det finns inga ambitioner att anställa fler inom vård, skola och omsorg när allt sker i vinstintresse.

Om den arbetande befolkningen betalade lika hög skatt som ålderspensionärer, arbetslösa och sjuka skulle vi få betydligt mer till statskassan.

Media: Aftonbladet, Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Dn 1, Dn 2, Dn 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (1)

  1. Jobbar på Nacka Sjukhus som är helt privatägt och kan snabbt meddela att vi fått högre betyg från patienter sedan vi gick från statligt sjukhus till privatägt sjukhus. Vi tar emot fler patienter och fått avsevärt bättre jobbförhållanden/löner. Ägarna av vårt sjukhus gör allt för att patienterna ska bli nöjda och allt för att vi arbetare ska vara nöjda, om de inte kommer några patienter så får ju inte dom några pengar?

Lämna en kommentar