Hål måste alltid fyllas igen

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-04-24

Det duger med vad som helst bara det fylls. Sofia Arkelsten ska nu fylla igen tomrummet efter Karin Enström som fick fylla igen tomrummet efter Sten Tolgfors.

Att hon placeras inom utrikesdepartementet förvånar många. Men att placera henne där kanske är strategiskt. Om Sverige alls har en egen utrikespolitik är det ändå Carl Bildt som sköter den och som också sköter kontakterna med det angloamerikanska imperiet så Sofia Arkelstens okunnighet behöver inte komma i dagen, bara hon har vett att hålla munnen.

Men kanske man skulle skicka henne till Nigera. Efter en bjudresa från företaget Shell stod hon i riksdagen och lobbade för sina bidragsgivare. Kanske Sofia Arkelsten skulle behöva se den miljöförstörelse Shell åstadkommit i landet och även besöka några gravar. Författaren och människorättskämpen Ken Saro-Wiwa hängdes tillsammans med åtta andra aktivister sedan de protesterat mot Shells förstöring av miljön. Men knappast att det sker, moderaterna är ju uppköpta av oljebolagen inte minst utrikesminister Carl Bildt.

Bjudresor, misstänkta mutor, plagierade debattartiklar och historieförfalskning är några av Sofia Arkelstens meriter, och det är väl vad som krävs av en moderat minister.

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Dn, Gp,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar