Vem ställer sig på mänsklighetens sida?

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-03-14

USA:s försvarsminister Leon Panetta har besökt Afghanistan. Han försöker nu gjuta olja på vågorna efter USA:s senaste massaker då en ensam soldat ska ha dödat sexton civila i ett vansinnesdåd. Denna handling upprör den afghanska befolkningen och den övriga världen. Till och med västmedia skriver om det. Och visst ska handlingar av detta slag uppröra, skam vore det annars, men när massakrer på civila utförs gång på gång av USA:s krigsarme skrivs inte särskilt mycket.

Vad sades om massakrerna på Iraks civila, vad sägs om att Irak nu är ett land i ruiner och folket i misär, inte särskilt mycket sägs det. Vad sägs om alla de barn som föds missbildade efter användningen av DU-vapen, inte särskilt mycket, faktiskt ingenting.

Vad sades när USA bombade städer och byar i Afghanistan och soldaterna låg utanför och sköt ned de civila som försökte fly. Det sades inte särskilt mycket.

Men nu sägs det att Panetta ska ha varnat USA:s president Obama för att nästa stora krig, kriget mot Iran kan innebära riksrätt.

Varningen gavs efter att USA:s försvarsminister Panetta under utskottsförhör öppet erkände att Vita Huset i dag agerar på uppdrag av främmande makt – och inte på den amerikanska valmanskårens uppdrag eller i enlighet med konstitutionen.

Så det var därför herr Obama lovade Israel ett stort antal bunkerbomber mot att de väntade ett år, tills Obamas mandattid gått ut, med att starta upp kriget.  Alla vet vilka som ligger bakom alla dessa krig. Vart går pengaströmmen av dessa krig? Pengaströmmen leder rakt mot storkapitalet, de som sitter på världens tillgångar. Krig som folket betalar med skattemedel eller med sina liv.

För Israels totala makt över mellanöstern och dess tillgångar måste Libyen, Syrien och Iran tillintetgöras. Propagandaapparaten mot Iran går varm. Nu senast har 22 ”terrorister” troligast regimkritiker gripits i Azerbadjan, De misstänks för att ha planerat terrordåd mot USA och Israels ambassader. Givetvis har de också kopplingar till Iran. De tortyrmetoder man använder i Azerbadjan med västvärldens goda minne kan säker få dem att berätta vad makten vill ska sägas. Vi kommer att få se många terrordåd nu en tid framöver så att vi alla inser att det enda vi kan göra är att starta upp ett kärnvapenkrig mot Iran.

Vad var det nu han sade Bilderbergare Bildt? Jo, han sade att Sverige är pådrivande för en gemensam utrikes och säkerhetspolitik, som värnar respekten för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer. Så kan man säga och skicka soldater i imperialismens tjänst till Afghanistan. Så kan man säga och skicka flyg till Libyen för att medverka till folkrättsbrott. Att bomba civila och att bomba ut ett lands civila infrastruktur är ett brott mot folkrätten.

Världskriget har startat. Vem ställer sig på mänsklighetens sida?

En av våra kommentatorer svarade på denna fråga.

På frågan vem som ställer sig på mänsklighetens sida så torde svaret bli att i huvudsak är det vi som inte får tillträde till de stora medierna för att föra ut vår ståndpunkt. Det utrymmet är reserverat för alla de som i likhet med Carl Bildt inbillar sig att fredsarbete består av att bomba och mörda folk dessutom är ju utrymmet oftast reserverat för sådana som Owe Bring som ser det som ett hot att plädera för fred och samexistens medan däremot bomber och militärt våld mot nationer som man tycker illa är att betrakta som humanitära och folkrättsliga insatser. Vi behöver återskapa den starka fredsrörelse som vi senast hade på tidigt 80-tal och det måste ske på internationell grund detta är det effektivaste sättet att minska utrymmet för slaktarna i USA och Israel samt den lilla fjanten i Frankrike självfallet hör också krigshetaren och vapenmånglaren Carl Bidlt dit.

 

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4,Dn 1, Dn 2, Gp 1, Gp 2, Gp 3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (4)

  1. Det är en avig nyhet, Azerbadjans försvars minister har precis nu lämnat Iran med många löften till Iran, Bla att inte släppa förbi terrorister för att genomföra attentat i Iran, det har visat sig nämligen att attentatet mot den sist mördade forskaren hade passerat Azerbadjan och ingen stoppat detta trots misstankar,, Iran kallade in Azerbadjans ambassadör i Tehran för att diskutera anledningen till att deras säkerhets polis blundat för detta, ambassadören lovade att ta upp frågan och svara Tehran. detta var 3 veckor sedan. idag lämnade Azerbadjans försvars ministern Tehran med löften att mot arbeta Irans fiender och att deras vänskap sträcker sig långt tillbaka i tiden..

    jag tror inte att de 22 misstänkta skulle genomföra attacker mot usas ambassad eller den sionistiska enhetens heller, det är mer sannolikt att det är precis tvärtom, de var på väg till Iran för att genomföra attacker mot forskare och civil befolkning. Detta är sionisternas favo spel.

  2. Det är en avig nyhet, Azerbadjans försvars minister har precis nu lämnat Iran med många löften till Iran, Bla att inte släppa förbi terrorister för att genomföra attentat i Iran, det har visat sig nämligen att attentatet mot den sist mördade forskaren hade passerat Azerbadjan och ingen stoppat detta trots misstankar,, Iran kallade in Azerbadjans ambassadör i Tehran för att diskutera anledningen till att deras säkerhets polis blundat för detta, ambassadören lovade att ta upp frågan och svara Tehran. detta var 3 veckor sedan. idag lämnade Azerbadjans försvars ministern Tehran med löften att mot arbeta Irans fiender och att deras vänskap sträcker sig långt tillbaka i tiden..

    jag tror inte att de 22 misstänkta skulle genomföra attacker mot usas ambassad eller den sionistiska enhetens heller, det är mer sannolikt att det är precis tvärtom, de var på väg till Iran för att genomföra attacker mot forskare och civil befolkning. Detta är sionisternas favo spel.

  3. Det är möjligt att det är som du säger Jonas. Vilka det är som ligger bakom morden på irans forskare torde nog de flesta förstå också, de som vill förstå alltså.

  4. På frågan vem som ställer sig på mänsklighetens sida så torde svaret bli att i huvudsak är det vi som inte får tillträde till de stora medierna för att föra ut vår ståndpunkt. Det utrymmet är reserverat för alla de som i likhet med Carl Bildt inbillar sig att fredsarbete består av att bomba och mörda folk dessutom är ju utrymmet oftast reserverat för sådana som Owe Bring som ser det som ett hot att plädera för fred och samexistens medan däremot bomber och militärt våld mot nationer som man tycker illa är att betrakta som humanitära och folkrättsliga insatser. Vi behöver återskapa den starka fredsrörelse som vi senast hade på tidigt 80-tal och det måste ske på internationell grund detta är det effektivaste sättet att minska utrymmet för slaktarna i USA och Israel samt den lilla fjanten i Frankrike självfallet hör också krigshetaren och vapenmånglaren Carl Bidlt dit.

Lämna en kommentar