När allmogen inte får veta

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2012-03-07

Försvarsdepartementet var pådrivande när FOI planerade att bygga en hemlig vapenfabrik i Saudiarabien. Dokument visar hur högt uppsatta tjänstemän skissade på hur projektet kunde genomföras. Resultatet blev ett bulvanföretag i en lägenhet i Hägersten.

– Vår roll är inte att sitta med när säljare och köpare möts, säger Ekman Duse, som hävdar att han aldrig suttit med i förhandlingar mellan köpare och säljare.

Ändå är det precis det Ekman Duse (ISP)  har gjort när det gäller vapenfabriken i Saudiarabien.

Så hjälper Sverige en hård diktatur att bli en militär stormakt, vilket är Saudiarabiens strävan.

Så döljer makten sin smuts för allmogen. Vi behöver skotta gödselrännorna rena och kräva insyn i politiken. Saudiarabien står i nära samarbete med den store satan i väster och lillsatan i söder därför är det politiskt viktigt för våra papegojor i riksdag och regering att hålla sig väl med smutsiga diktaturer.

Vapen är hårdvaluta i det nya kalla kriget. Inte sedan Kubakrisen har vi varit så nära ett nytt världskrig som vi är idag. Någon neutralitetspolitik har vi inte längre. Vi står på samma sida som krigsförbrytarna USA och Israel och kommer förmodligen också vara dem behjälpliga när de startar upp det nya världskriget genom att bomba Iran med kärnvapen. Det är väl därför man vill hävda att det är säkerhetspolitiskt viktigt att stryka krigsförbrytarna medhårs. Det gäller som vanligt att stå på ”segrarnas” sida. Folkrätten har vi lämnat därhän för länge sedan. Den är bara ett fint ord att ta till ibland när makten skall tvätta sina händer rena.

Regeringen har genom sina avtal med NATO omöjliggjort ett svenskt nej till deltagande i deras krigsinsatser. I princip så är vi redan medlemmar trots att folkligt stöd saknas. Så går makten bakom vår rygg. Är det någon ide att vi har folkvalda politiker när det ändå inte är folkviljan som styr?

Media: Svd 1, Svd 2, Svd 3, Dn 1, Dn 2, Gp, Aftonbladet,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (2)

  1. ”Så går makten bakom vår rygg. Är det någon ide att vi har folkvalda politiker när det ändå inte är folkviljan som styr?”

    Så går det till i kommun-och regionnivå också; vi får veta alla viktiga beslut när vi läser om dem i tidningarna.
    Så skall det inte vara men det är vårt eget fel för ingen protesterar eller vill ta reda på, och de som gör det stämplas för bråkmakare etc.

  2. Sverige samarbetade med Nazisterna i början av andra världkriget….Sverige lär inte från historien o idag så samarbetar man med miltanta islamister…inget är nytt under solen..

Lämna en kommentar