Som planerat var

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2011-07-15

Oppositionsrådet i östra Libyen erkänns nu formellt som landets styre. Beslutet innebär att
rebellerna får tillgång till miljarder som tidigare varit frusna. Hur gick det till? Har man här följt internationella lagar?

Rebellerna eller ska vi kalla dem vid dess rätta namn, USA:s och Frankrikes legoknektar, tränades i Tchad under tiotalet år och var ekonomiskt understödda av Saudiarabien, Egypten, Marocko, Israel. Irak samt franska underrättelsetjänsten och CIA därmed USA.

Det extremislamistiska NFSL har inte stöd hos folket och har sedan 1969 då Khadaffi kom till makten försökt att döda honom. Enligt African Confidential Newsletter 5 januari 1989 har USA och Storbritannien satt upp ett stort antal baser i Tcad för hemliga krigsförberedelser mot Libyen.

. Läs mer i Riktpunkt. Korståget mot Libyen.

Vi erkänner inte regeringar utan stater. Frågeställningen har inte varit aktuell för oss, säger utrikesminister Carl Bildt. Hedras den som hedras bör. För detta måste jag för rättvisans skull hedra Carl Bildt just nu, men snart så svänger han när påtryckningarna blir för hårda. Vill man inte skjutas i ryggen på väg från biografen så är det bäst att stryka makthavarna medhårs.Kanske han vill behålla pengarna själv som man gör med det svenska biståndet till Afrika?

Frankrike och Italien meddelade däremot att de ger rebellerna motsvarande sex miljarder kronor. Dessutom finns över 200 miljarder kronor i frysta libyska tillgångar i USA.

Men den svenska försvarsmakten deltar i detta folkrättsvidriga krig. Hur ställer sig Carl Bildt till det?

Och hur ställer sig Carl Bildt till att Sverige vill skicka bordingstyrkor för att förhindra Libyska flyktingar från att nå Europa? Ja, man kallar det att förhindra vapensmuggling men den enda vapensmugglingen till Libyen är den franska vapensmugglingen till rebellerna och den kommer inte att förhindras. Kanske därför inte de svenska bordingstyrkorna är välkommna?

Media: Svd, Dn, Gp, Gp,  Barometern, Dagbladet, Dagen, Expressen, Hd, Kd, Nsk, Skånskan, Smp, Vg,

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (2)

  1. Råttorna är erkända av Katten – ni vet vem – snart skall de bli riktig feta – mm- vilken KOSHER middag det bli!!!!

  2. […] Vem spelar detta spel? […]

Lämna en kommentar