WIKILEAKS har bevisen

Postat av | Postat i Fackligt, Inrikes | Postat 2011-01-21

Carl Bidlterberg och Tobias Billström är sverigedemokrater! De lyssnar hellre till främlingsfientliga krafter än till FN och människorättsorganisationer. Nazismen är ett myrsteg bort från den fascistiska politik vi ser idag.

Wikileaks kommer med nya avslöjanden. Om Julian Assange utlämnas till Sverige är det med vidare transport till USA där han riskerar livet. Att han kommer att utvisas är Fredrik Reinfeldt tydlig med i sitt uttalande. Julian Assange kommer att utlämnas till ett land där han inte begått något brott.

Reinfeltd hävdade att ett eventuellt utlämnade till USA är en strikt juridisk fråga – och regeringen ska inte lägga sig i. Det är som herr Reinfeldt brukar uttrycka sig men de som lärt sig statsministerns språk kan se budskapet.

När en politiker räds sanningen och försöker dölja den för sina väljare har han också avverkat sina rättigheter som politiker.

Carl Bildt och Tobias Billström ville begränsa antalet irakier i Sverige.

I samband med ett möte med USA:s ambassadör 2007 ska de ha gjort sådana uttalanden.

Bildt ska bland annat ha tagit upp svenskarnas krav på en hårdare invandringspolitik, uppger amerikansk ambassadpersonal i nya Wikileaks­dokument.

Amnesty, FN och en rad andra människorättsorganisationer har gett Sverige skarp kritik för deras tvångsutvisningar av Irakier. Människorättsorganisationer har också kunnat meddela att dödsfall förekommit efter dessa tvångsutvisningar. När den sista transporten av flyktingar återvände arresterades irakier av irakiska myndigheter på flygplatsen.

Den irakiska polismyndigheten står under samma lagar som under Saddam Husseins tid, under samma lagar som under den amerikanska ockupationens tid och som nu av den av USA godkända regeringens tid. Arresterade har ingen rättsäkerhet och tortyr är snarare en regel än ett undantag.

”Flyktingarna som anlänt till Sverige efter 2003 var svårare att integrera i det svenska samhället eftersom de kom ”blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper”, ska ministrarna ha sagt enligt amerikanerna.

”Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik”,

Flera politiker har reagerat starkt på de nya avslöjandena.

– Det är förfärlig retorik, jag hoppas verkligen och vill inte tro att de kan ha sagt något så avskyvärt, säger Cecilia Wikström, Europaparlamentariker för Folkpartiet till SvD.

Hon hoppas att ministrarna är felciterade.

Bodil Ceballos, Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson, tycker sig se en anpassning till Sverigedemokraternas politik i Wikileakshandlingarna.

– Från moderaternas sida har man anpassat sig till främlingsfientliga krafter, vilket Reinfeldt sagt att man aldrig kommer att göra, säger hon.”

Cecilia Wikström torde känna till Tobias Billströms uttalanden att man inte lyssnar på den massiva kritiken utan kommer att fortsätta med tvångsutvisningar till Irak. Detta trots att bevisen finns att dessa människor svävar i stor fara. Det är framförallt kristna irakier som är utsatta. Under Saddams tid fanns en och en halv miljon kristna i landet. Nu finns en halv miljon kvar i landet. De flesta har flytt till grannländerna.

De som kommer hit med uppenbara skyddsbehov utvisas till förmån för den fria arbetskraftsinvandringen. En arbetskraftsinvandring som sker utan fackens inflytande. Företagaren är fri att ta in lågavlönade arbetare utan hänsyn till den svenska arbetsmarknaden. Detta är satt i system för att konkurrensutsätta arbetaren och sänka lönerna. Denna migrationspolitik minskar inte arbetslösheten men företagen kan göra större vinster genom att utnyttja framförallt papperslösa. Syndikalisterna har protesterat mot detta. Var finns de stora fackföreningarna i sammanhanget? Är det inte dags att LO gör gemensam sak med syndikalisterna? Vi vill höra LO:s röst här och nu eller är det för upptagna med att finna en ny socialdemokratisk ledare. Tänker man fortsätta att vara fega medlöpare till regeringens lönesänkningspolitik och till den inhumana flyktingpolitiken?

Media: Aftonbladet, Vg 1, Vg 2,Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4,Dn 1, Dn 2, Dagen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (16)

 1. Avtalet med irak avser ju personer som fått avslag av migrationsverket, alltså personer utan skyddsbehov. Anser du att vi ska ha helt fri invandring? Inte ens vänsterpartiet vill ha en sådan ordning!
  Menar du också att politiker inte ska bry sig om opinionen, utan organisationer som inte valts av folket? Din demokratisyn är lite farlig… I sverige styr svenskar, inte amnesty.

 2. Att inte ta hänsyn till mänskliga rättigheter är det farliga i sammhanget. Det är ju fri invandring regeringen bedriver. Har du inte insett det? Man tillåter fri arbetskraftsinvandring. Men man utvisar människor med skyddsbehov.Att dessa människor har skyddsbehon visar de dödsfall och arresteringar som skett efter utvisningarna. Hur korkad får en svensson bli? Lyssnar vi inte till Fn eller amnsty är vi farligt nära något vi inte vill uppleva under vår livstid Svensson. Det kan jag försäkra dig.

 3. FN och Amnesty borde ställas inför krigsrätt och utdelas vederbörligt straff!

 4. Vidrig blog, ner med alla kommunister. Det är bra att Carl Bildt ser till sitt eget land och dess stabilitet.

 5. ”Att dessa människor har skyddsbehov visar de dödsfall och arresteringar som skett efter utvisningarna.”
  Kan du länka till nått som bevisar ovanstående?

 6. Nada Det sades i gårdagens TV och det stod också i gårdagens eller då förra dagens media. Det är inte min skyldighet att hitta länkar åt dig. Du får bekväma dig själv. De finns om du anstränger dig lite.

 7. Du menar fn med som till stor del består av diktaturer? Ett säkerhetsråd där usa med sina krig, och kina med tibet knappast kan anses vara frihetens riddare…
  Amnesty kritiserar alltid ett utvisningsbeslut, även om det skulle vara krigsförbrytare.

 8. Ja, allt annat än helt fri invandring är såklart en nidbild av ”nazismen”: dvs utrotningsläger och skallmätning.
  Vilket bottennapp.. kan ni inte fatta att folk är trötta på skitprat?

 9. Astrid Boman,

  Och sades det i TV OCH tidningar?

  Ja, då måste det ju bara vara sant!

 10. Blunda för verkligheten Z

 11. Astrid, första halvan av sista stycket är en bra beskrivning över en del av nazi-fascismen i kapitalismens tjänst. Nämligen dess ständiga strävan att kunna erhålla gratis eller tillnärmelsevis gratis arbetskraft. Tänk på de privata koncentrationslägren under nazitiden i Tyskland och tänk på den US-amerikanska fängelseindustrin.

  Visst är Billström, Bildt, Borg, Reinfeldt och hela serven de direkta praktikerna för fascismen. Tyvärr är det arbetande folket som följt förrädarna i den socialdemokratiska ledningen i allmänhet så pass politiskt oskolade att de kan gå på en lögn om att moderterna är ett arbetarparti. Folket låter sig vilseföras sedan socialdemokraterna faller till föga för Timbrohögern .

  Gå med i SKP och ta del av klasskampen och en riktig arbetarpolitik.

 12. SD för verkligen en sund politik. Först säkerställer de en mer kontrollerad invandring och sedan ser de till att inte sälja ut viktiga statliga företag. Fortsätter de med dessa förnuftiga beslut kommer de lätt hamna på 15%.
  Grattis SD. Ni har börjat mogna som ett brett politiskt parti.

 13. @ Astrid Boman
  TV och tidningar talar alltid sanning menar du eller.. eller är det bara i dessa frågor? Det är inte Z utan snarare du som blundar för verkligheten.

  Sitter först och klagar över hur mycket media ljuger för att sen säga att man förnekar verkligheten när man inte litar på den… Hur skall vi ha det?

 14. Fråga irakierna själva de vet de som har släktingar i landet. Jag känner ett antal. Vi får information inte endast från media.

 15. Varför sa du inte det från början istället för att börja snacka om TV och media? Och de skulle såklart inte kunna prata skit heller? Nej du.. den gubben går inte.

  Och om det nu är så farligt i Irak, hur kan så många åka på semester dit? Som sagt.. man är trött på detta skitprat. Att man sen gärna hävdar sig förföljd på alla möjliga sätt är nytt. Vi har en verklig invasion av ”homosexuella” invandrare tex.. sen var det ju de ”apatiska” barnen.. Och de ensamkommande ankarmännen.

  Vi blir rakt upp och ner utnyttjade som land (och då menar jag inte bara av våra politiker)

 16. Ursäkta, ett ”inget” föll bort. ”Att man sen gärna hävdar sig förföljd på alla möjliga sätt är INGET nytt.” skall det vara.

Lämna en kommentar