Ändå sen en tid tillbaka är herrarna rädda

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2010-11-11

 Därför övervakas vi

”EU:s datalagringsdirektiv godkändes av Europaparlamentet i december 2005 och antogs formellt i mars 2006.

Att det är ett direktiv innebär att det binder medlemsländerna att införa det som en egen lag.

Direktivet är tänkt att reglera hur lång tid internet- och teleoperatörer ska lagra uppgifter från mobiltelefontrafik, e-post och annan internettrafik, uppgifter som kan ge brottsbekämpande myndigheter som polis och åklagare information i utredningar av organiserad och allvarlig brottslighet.

Uppgifter ska lagras i minst sex och högst 24 månader, men det går att begära längre tid. Sverige föreslår sex månader.

Själva innehållet i kommunikationen ska inte få lagras, endast uppgifter om vem som kommunicerade med vem, när, var och med vilken utrustning.

Källa: Regeringen och EU:s direktiv 2006/24. (TT)”

Vem skriver våra lagar? Jo, det gör tretusen stycken anonyma bakom lyckta dörrar. De flesta av dessa lagar antas därefter av EU. Det är tre tusen människor som bestämmer över oss och dit in har vi, folket, ingen insyn. Vi förväntas bara likt soldaten att lyda och underordna oss. Nu vill Beatrice Ask dessutom lagra mer än vad EU kräver.

Systemen för att tillgodose lagens krav kostar som sagt pengar, och är rimligt oberoende av respektive operatörs storlek. Det innebär att små operatörer drabbas hårdare, i strid med regeringens andra prioriteringar om förbättrad konkurrens och om att i vart fall inte motverka små och mellanstora företag. Det finns flera hundra operatörer i Sverige. Av dem är kanske ett tiotal ”stora”. Resten kommer att få ett rejält ekonomiskt och praktiskt problem att följa lagen. Bland annat sägs att uppgifterna ska ”lämnas ut utan dröjsmål och informationen enkelt kan tas om hand”. Vad innebär det? Krävs plötsligt någon form av jourgång – det kan bli kostsamt, särskilt för de små aktörerna.”

 Och i slutänden blir det vi som får betala eftersom avgifterna kommer att höjas. Vi betalar för att bli övervakade. Syftet är måhända gott, att underlätta för polisen men det blir snart en glidning till något annat. Vänta får ni se. Vi ska inte heller inte glömma det läckage som kan uppstå.

I Afghanistan harde norska imperialisterna nu fått spionplan, små obemannade farkoster inte större än ett modellplan. I London använder sig polisen redan av liknande små farkoster som flyger runt i fattigkvarteren för att kontrollera folket. Det blir väl nästa steg här också. Spionplan i Rosengård, Rinkeby och här på Norrliden.

Nu när kapitalet har skapat sig en ny fiende kommer vi under lång tid att befinna oss i krigstillstånd. Det är därför vi ser denna ökande övervakning. Arktis kommer att militariseras. Därför är Nord-Sverige så viktigt för USA. Det är därför de ständigt genomför sina övningar däruppe i renbetesland. Vad händer om du protesterar?

Detta skriver Norrbottens-Kurirens krönikör Rolf Nilsén i sin krönika den 3 november

När lagen gör sig löjlig

I SOMRAS FLÖG den 58-årige och för övrigt fullständigt förödande fredlige Bror Kajsajuntti, arbetslös lärare från Luleå och mångårig utgivare av tidskriften Krattan, en leksakdrake vid monumentet Flygande Tunnan på vägen mot F 21, tillsammans med två vänner.
Detta som en stillsam demonstration mot de då pågående amerikanska bombövningarna, vid Vidselbasen i Norrbotten.
Nu har trion åtalats enligt lagen om skydd för samhällsviktiga anläggningar. Straffet kan rendera böter eller ett års fängelse.
Det hela kan bara beskrivas som pinsamt löjeväckande och skrämmande infantilt. LÄGG OMEDELBART NER DET HÄR ÅTALET! är det enda rimliga rådet till de ansvariga åklagarna.

Fler länder kommer att inkluderas i det eviga kriget. Det är bara att vänta på nästa terrordåd med anknytning till något land som ingår i den kapitalistiska erövringen . Iran och Nordkorea står på tur, kanhända. I Jemen och Pakistan sköter de förarlösa drönarplanen mördandet av talibaner. Alla som dödas är talibaner. Den treåriga flickan i armarna på sin mormor, den gamle mannen utanför sitt hus, babyn som sov i skuggan under trädet, de är alla talibaner och våra fiender för det har kapitalet bestämt för kapitalet behöver krig för att överleva.

Jag tror att jag deserterar.

Media. Vg, Aftonbladet, Svd 1, Svd 2, Dn 1, Dn 2,Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (4)

  1. […] som stjälper ACTA? « Jöran Fagerlund, Datalagringsdirektiv på bräcklig grund « Jens Holm, Kommunisternas blogg » Bloggarkiv » Ändå sen en tid tillbaka är herrarna rädda, THE HAMBURGER TRAIN: Gamla människor kan inte data, Germunds Blog: Storebrorsskräck, Allt om […]

  2. […] som stjälper ACTA? « Jöran Fagerlund, Datalagringsdirektiv på bräcklig grund « Jens Holm, Kommunisternas blogg » Bloggarkiv » Ändå sen en tid tillbaka är herrarna rädda, THE HAMBURGER TRAIN: Gamla människor kan inte data, Germunds Blog: Storebrorsskräck, Allt om […]

  3. […] som stjälper ACTA? « Jöran Fagerlund, Datalagringsdirektiv på bräcklig grund « Jens Holm, Kommunisternas blogg » Bloggarkiv » Ändå sen en tid tillbaka är herrarna rädda, THE HAMBURGER TRAIN: Gamla människor kan inte data, Germunds Blog: Storebrorsskräck, Allt om […]

  4. […] som stjälper ACTA? « Jöran Fagerlund, Datalagringsdirektiv på bräcklig grund « Jens Holm, Kommunisternas blogg » Bloggarkiv » Ändå sen en tid tillbaka är herrarna rädda, THE HAMBURGER TRAIN: Gamla människor kan inte data, Germunds Blog: Storebrorsskräck, Allt om […]

Lämna en kommentar