En icke folkvald styr Sveriges politik

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2010-04-12

I Aftonbladet kan vi läsa om en man som otvivelaktigt kommer att rösta på moderaterna vid valet. Vår förre vice statsminister Göran Persson. En redan rik som genom moderaternas politik blivit ännu rikare. Nu vet jag att några kommer att försöka rätta ordet vice framför statsminister, men det ska stå så. Vår förre och nuvarande statsminister heter nämligen Stefan Fölster, chefsekonom för svenskt näringsliv. Så länge denne statsminister sitter på sin post och så länge våra politiker låter svenskt näringsliv styra den svenska politiken genom Stefan Fölsters doktriner, kommer politiken att förbli fascistisk utan förbättringar för samhällets svaga grupper. A-kassan är redan nedmonterad så pass att det bäddar för låglönearbete, enligt Fölsters önskemål. En familjefar eller mor kan knappast förväntas överleva på femtusen kronor i månaden. Vad gör man då? Tar vilket arbete som helst gärna med lägre lön än de konkurrerande arbetssökande. En nedmonterad a-kassa är ett av de allra största hoten mot vår demokrati och ett stabilt fungerande samhälle. Stefan Fölster förespråkar ett ojämlikt samhälle där arbetaren konkurrensutsätts. Boken ”Jämlikhetsanden” verkar ge Fölster skrämselhicka. Bokens slutsats att jämlika samhällen alltid är bättre, avfärdar han utan att ha belägg som ett manipulerande med siffror. Vidare påstår Fölster att välståndet i världen ökat, i och för sig bestrider inte författarna detta. Men boken handlar om den snedfördelning av världens rikedomar som råder. Att det ökande välståndet hamnar i fickorna på de som redan är välsituerade, som vår förre vice statsminister G Persson. Är det inte dags att avsätta herr Fölster som statsminister och införa en ny politik som styrs av folket och inte av icke folkvalda?

Sveriges BNP har förbättrats bland annat på grund av att vi nu har den största vapenexporten i världen. Imperialismen behöver vapen. Vapen behöver krig. Med den fascistiska politik som idag bedrivs i Sverige är det inte alls konstigt att välståndet för somliga byggs på just vapenexport. Ett samhälle som styrs av näringslivet blir alltid fascistiskt.

Media: AB, DN, SVD.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar