LAVAL hotar att döda avtalsrörelsen

Postat av | Postat i Fackligt | Postat 2009-12-16

Nu ska regeringen försöka anpassa de svenska lagarna i förhållande till LAVAL-domen. Enligt oppositionen går de för långt i sin strävan. Givetvis ser nu högern, stöttade av näringslivet, sin chans att ta ifrån facket alla möjligheter till stridsåtgärder. Lyckas de är den fascistiska politiken fullbordad. Nu gäller det för de fackliga företrädarna och oppositionen att stå på sig. Demokrati omfattar mer än fria val. Folket har sina rättigheter. Den fullskaliga övervakningen av folket har man lyckats med och genom Ipred och Acta också tagit ifrån oss rättssäkerheten. Allt till kapitalets fromma. En kapitalistisk totalitär stat är inget drömsamhälle att leva i precis men det är däråt den politiska inriktningen leder.

Jag fick precis nu i skrivandets stund ett upprört telefonsamtal . Personen som ringde förtalte att i Norrbotten har nu kommunal gått med på att ta bort OB-tillägget för de anställda inom vården vilket för en del leder till en lönesänkning på 2000 kronor. En oerhört stor summa på en redan låg lön. Det är mer än tydligt att facket här har gått arbetsgivarens ärende och totalt struntat i sina medlemmar. De anslutna till kommunal i Norrbotten borde rensa i leden och byta ut samtliga fackföreningsföreträdare.

Media: SVD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar