NU ÄR DET NOG!

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2009-12-02

Nu slår läkare larm när svårt cancersjuka tvingas att söka heltidsarbete. Som sjuk ställs du efter 180 dagar till arbetsmarknadens förfogande på heltid och förlorar det arbete du hade tidigare. Då spelar det ingen roll vilken sjukdom du lider av. Inte ens om du har cancer som metastaserar vilket i de flesta fall leder till döden. Läkarna kräver att politikerna ändrar reglerna och att Försäkringskassan ser över sina interna direktiv. Försäkringskassan ifrågasätter ofta läkarens bedömning om arbetsförmåga. Att våra politiker är vansinniga vet vi men hur kan handläggarna sitta och fatta dessa beslut? Handläggare som kommer i direkt kontakt med de sjuka? Var finns civilkuraget? Vägra fatta sådana vidriga beslut. Protestera! Reglerna är inte ert fel. Det är inte ni som dikterar lagarna men nu måste vi solidariskt och unisont höja våra röster mot detta vansinne. Vi kan inte lämna de sjuka ensamma och sjuka kan vi alla bli, kommer vi alla att bli förr eller senare. På regeringens hemsida kan man på särskild angiven plats få tala om vad man anser om den nya socialpolitiken. Gå in på den länken och skriv ert hjärtas mening, vi alla som överhuvudtaget kan forma ord! Vi kan inte bara låta detta fortgå, socialministeriets regelrätta sparkar mot samhällets svaga grupper. Skriv så att skammens rodnad färgar deras ansikten! Skriv så att de aldrig mer vågar se det svenska folket i ögonen! Det är det minsta hon förtjänar vår socialminister, den kallhamrade fascisten, som skyller sina egna misslyckanden på media.

Media: Aftonbladet, SVD, DN, SDS, Dagen, VK, YA, SMP, KB, HD.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (3)

  1. […] Ensam mamma…, Alliansfritt Sverige, Åsa mitt i Världen, Individuellt sett, Kommunisternas blogg, Utredarna, Robin Hood, Karins Värld, Resursbloggen, I Cattis lilla […]

  2. Politiker är vansinniga!
    Solidaritet är att inte följa demokratiskt beslutad lagstiftning!!
    Socialministern är fascist!!!

    Någon skammens rodnad lär väl adrig färga Astrid Bomans kinder.

  3. Nej Christina inte i detta fall kan jag känna skammens rodnad! Jag har alltför djup kännedom om hur människor drabbas. Jag har daglig kontakt med människor som är offer för den nya socialförsäkringspolitiken. Jag har senaste tiden varit i samtal med en person som hotar ta sitt liv på grund av att den personen tvingats lämna hus och hem på grund av sin sjukdom. Jag hoppas fortfarande kunna rädda åtminstone denna människa.Men jag har också mist vänner jag talat med så för mig finns inga artiga fraser kvar och kalla inte detta demokrati. I en demokrati tar man inte ifrån människor deras försörjningsmöjligheter bara för att de har det ”dåliga omdömet” att bli sjuka.När jag kallar Christina Husmark Pehrsson vansinng och inkompetent är det milda beskrivningar och jag står för dem och för de demokratiska rättigheter denna regering tar ifrån oss.Det är fascism och inte demokrati som är regeringens agenda.

Lämna en kommentar