Hur mycket längre ska vi vänta kamrater?

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2009-11-27

Hur länge håller vårt humör?

Hur länge ska vi låta

Herrar magnater ståta

Med allt som vi har slitit för?

Det främlingsfientliga och populistiska partiet SD hotar att få en vågmästarroll i valet. Då öppnar Mona för samarbete med FP som är mer höger än högern själva och C som redan är helt synonymt med moderaterna. Jag tror vi skippar valet. Tvingas vi välja mellan höger och höger är det inget val. Kan inte socialdemokraterna föra en egen politik? Åtminstone göra ett tappert försök att vara ett arbetarparti. Valet är avgjort det blir de borgliga hur vi än röstar. Det bästa vore om svenskarna bojkottar valet och skapar ett misstroendevotum mot våra politiker så att de alla ogiltigförklaras. Det är inte konstigt alls att partier som SD kan få röster trots att de är klart rasistiska och populistiska. SD som löser alla frågeställningar på ett enda sätt ut med flyktingarna och invandrarna. De har ännu inte förstått att det är borgarklassen som skapar problemen och klyftorna mellan fattig och rik. Nu måste de socialistiska och kommunistiska rösterna höjas till ett vrål. Hör jag inte detta vrål innan valet stannar jag jorden och stiger av.

Media: Aftonbladet, SVD, DN.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (17)

 1. fast du glömmer att alla som fortfarande tillhör vänsterblocket kan välja att bojkotta sossarna och istället kan vi rösta på vänstern. OM man avstår att rösta kommer ingenting att hända. Jag tycker det låter som en väldigt juvenil tanke att tro att poliktikerna bryr sig om man röster eller ej så länge de vinner….

 2. Ja snälla, stig av.

 3. Ni har ju haft arbetarregering från mitten på 20-talet och fram till 2006 med undantag av mellan 1976-1982 samt 4 år med bildt i början av 90-talet.
  Vad gjodes S då för arbetarna?
  Vad gjorde Mona som näringsminister?
  Varför flyttade HSB mona från näringsdepartementet och till integrationen?

 4. Borgarklassen skapar inga problem, din inavlade idiot. Det är snarare ni vänsterradikaler, men total avsaknad av logiskt och rationellt tänkande, som för Sverige närmare avgrunden. När utomeuropeiska invandrare står för 97% av överfallsvåldtäkterna och då 100% av Malmös fängelses interner är invandrare; då är det något fel. Skyll inte på att borgare trycker ner blattarna, för det är ren och skär lögn.

  Jag är själv marknadsliberal och kapitalist ut i fingerspetsarna, det känns otroligt skönt

 5. Jag undrar varför de flesta i hela världen kastar av sig det kommunistiska oket. Ni har ju haft ett helt århundrade på er att visa vilken förträfflig ideologi ert är. Konstigt nog så har det fallerat (sök upp ordet) varenda gång det försökts med kommunismen. Jag undrar varför (egentligen inte).

 6. Historien lär oss. Vi måste rensa bort dem som hindrar oss. Det är viktigt att rena partiet. Bort med småborgarevisionisterna, Anita.

  Skrivbordsradikaler med högeravvikelser ska tvingas idka självkritik. Det finns ingen plats för småborgare i det revolutionära Sverige.

 7. Danne en vettig kommentar. Tack. Sedan är det underhållande att läsa de andra.

 8. Rasister finns de gott om bland dyngan till vänster om S med. Ta bara rasistorganistaionerna som tex Afa och ”Allt åt alla”. Detta pack är bara till bredden full av hat och avundsjuka över att de finns dem som lyckats. Men samtidigt är man inte ett dugg intresserad att göra något åt saken själv, för att man är lat och osolidarisk. De bästa vore om vi slapp både SD och deras systerparti V i riksdagen!

 9. Segregationen finns inte mellan en vanlig arbetarförort och Rinkeby, Akalla eller Rosengård. Segregationen finns mellan den vanliga arbetarförorten och Danderyd, Djursholm eller liknande samhällen där kapitalister som tillika är parasiter på samhällets kropp har barrikaderat sig på betryggande avstånd från det samhälle de själva har skapat med hjälp av sina betjänter i riksdag och regering och pseudojournalister inom gängse media. samt övriga karriärstrebrar.

  Med en viss kännedom härom kan jag också påstå att det bor, inte bara en och två fascister där men en hel drös. Så ta en svängom med dem du yoko noko och känn dig som hemma.

 10. Jag håller med föregående: Rune /Ja snälla stig av!
  Det är för mig helt obegripligt att ett parti som SKP och alla andra kommunist partier med en sån verklighetsfrämmande ideologi fortfarande kan existera.
  Historien talar en tydlig sanning!

 11. 217. Det verkliga problemet. 2009-11-27 20:24
  Problemet i dag är att Socaldemokraterna har inkvoterat en dagispladdrande nolla som partiledare som skulle medföra en katastrof om hon kom till makten.
  Risken för att detta skall ske är att stora grupper inom S röstar på partiet av tradition sen Tage Erlanders dagar och sen Mona Sahlin ansågs gullig när hon lägger huvudet på sned och blinkar.
  I dag är Erlander och hans politik borta fran Socialdemokratin och Mona Sahlin en pinsam kärring inkompeten för sin uppgift och som inget har att göra på någon förtroendepost vilket hon överygande bevisat..
  De som inser detta hoppar strömhopp från partiet som halverats men om dom som inte ar politiskt intresserade och inte följer med i debatten
  uppgår till mellan 20 till 25% kan partiet ändå komma till makten genom samarbetet med MP och VP.
  Detta vore inte någon katastrof om dom bytte ledare men med Mona Sahlin kvar blir katastrofen ett faktum.
  SD kommer inte att acceptera henne och därför får dom röster då många hellre ser SD i riksdagen än Mona Sahlin i regeringen och därför att de därigenom utgören garati för att en katastrof för landet undviks.

 12. […] Germunds blogg,   Maria Ferm,   Robert Noord,    Kent Persson (m) blogg, Claes Krantz,   Kommunisternas blogg,   Olssons blogg,    Blocken blockerar,   […]

 13. Hela riksdagsserven och sd, alla garanterar en odemokratisk ordning, där den ekonomiska ojämlikheten som förorsakar den sociala-, politiska- och kulturella ojämlikheten kan fortgå. En demokrati i verklig mening kan aldrig åstadkommas utan att det ekonomiska klassamhället avvecklas och slängs på historiens skråphög.

  Nu när snart allt är privatiserat och kollektivavtalen är satta ur spel med hjälp av EG-domstolen och antagandet av Lissabonfördraget (genom regering och riksdag och utan en folkomröstning) kommer det i stället för yttrandefrihet att råda lagstadgad tystnadsplikt på våra arbetsplatser.

  Så finurlig är den borgerliga s.k. demokratin förordnad och som de flesta förstår är den mycket stympad och löjeväckande i folks ögon.

 14. Kommunisternas blogg? Vad är det för makabert skämt? Finns det fortfarande troende kommunister? I så fall kommer ni att bli grymt besvikna i valet 2010. Antingen vinner alliansen eller också blir det ett jämviktsläge, där SD blir vågmästare. Och då lär det bli någon form av samlingsregering, där kommunisterna (V) definitivt inte kommer med.

 15. Den socilaistiska tanken dör aldrig Mats. Tanken om ett samhälle som omfattar alla. Där alla har samma rättigheter att överleva, även om du har det dåliga omdömet att bli sjuk eller gammal.Den människosyn som präglar dagens samhälle är skrämmande. Då måste man få ha en tro att luta sig mot att hämta styrka ifrån.Man kan inte döda en ideologi.

 16. problemet är att de svenska folket är så förbannat korkade så till och med de arbetande folket kan gå och rösta på borgarna. de är illa. företaget jag själv jobbade på la ner produktionen, va gjorde man då? inte ett dugg. man önskade snarare dom giriga aktieägarna lycka till.
  de förklarar bara hur vi ser ner på oss själva, folk accepterar ju att bli behandlade hur som helst. folk har sån äcklig respekt för utsugarklassen.

 17. Fredrik har helt rätt, svenska arbetarklassen är bland det fegaste folk jag har träffat på. Ser dagligen hur folk bara platt lägger sig för kapitalisterna. Men arbetare, gnäll inte när Saab lägger ner, när Volvo flyttar till Kina. Det var ju för fan marknadsekonomi ni ville ha och det är ju så här det fungerar i en marknadsekonomi, det vet ju alla. Hoppas att alla företag läggs ner så kan folket stå här i sin fria marknadsekonomi!

Lämna en kommentar