PRESSTOPP!

Postat av | Postat i Inrikes | Postat 2008-09-02

Holländska militära underrättelsetjänsten drar nu tillbaka sina agenter från Iran. Då torde ett anfall mot Iran ligga nära i tiden. Planer finns på att anfalla Irans kärnanläggningar med obemannade flygplan. Då stämmer nog också uppgifterna om att en stor flottstyrka är på väg mot Iran. Där ingår även atomubåtar. USA, Brasilien, Frankrike och Israel är de nationer som ingår i armadan.

Hårda ord mot Ryssland inom EU skriver DN 

Tänker Ryssland annektera baltstaterna igen inför krigshotet? Ryktena går. Reinfeldt är en av dem som går hårdast ut mot Ryssland med sanktioner och andra hot. Det är förståeligt. Imperialisterna vill ha sina krig ifred. Man fruktar väl en rysk inblandning inför Irankriget. Vi är mycket nära ett världskrig. Men mot krigsgalningarna som startade upp detta riktas ingen kritik. Historien upprepar sig. På vems sida ställde sig den dåvarande högerregeringen under andra världskriget? Samma fega beteende ser vi idag. Carl Bildt är ett strålande exempel när han rabblar sin läxa utantill som Vita huset har gett honom.

SVD har inlett en artikelserie om FRA-lagen.

Susanne Wigorts Yngvesson tycker att vi helt enkelt ska lägga oss platta inför de nya teknikerna. Alltså se det som naturligt att staten bryter mot grundlagen. Rädslan som det politiskt normala skriver Lena Halldenius om. Hon påpekar helt rätt att när myndigheterna tillåts att agera utan insyn kan de bete sig hur de vill. Och FRA skannar våra datorer. När jag ska stänga min dator har det vid ett par tillfällen kommit upp en ruta där det står: någon annan är inloggad på din dator om du stänger nu kommer information att gå förlorad. Samtidigt låter den och lever om som om jag höll på att ladda hem något. Är det fler som upplevt samma fenomen?  Till de som skannar min dator vill jag från djupet av mitt hjärta endast säga: förbannade pissråttor!

Andra som också bloggar om: , , , .

Print Friendly, PDF & Email

Postade kommentarer (8)

  1. Du kanske skulle prova att stänga av den automatiska uppdateringen i windows?

  2. Jo må så vara. Givetvis är det inte säkert att någon går in på min dator.Men när möjligheten finns blir jag både misstänksam och arg.

  3. […] och långsint… | scaber_nestor igen | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | http://www.webhackande.se | Mark Klamberg igen | projo’s blog | Du är vad du […]

  4. […] | Anna Serner | scaber_nestor igen | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | Mark Klamberg #4 | Du är vad du läser | scaber_nestor #3 | Farmorgun i […]

  5. […] och långsint… | scaber_nestor igen | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | http://www.webhackande.se | Mark Klamberg igen | projo’s blog | Du är vad du läser […]

  6. […] | Anna Serner | scaber_nestor igen | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | Mark Klamberg #4 | Du är vad du läser | scaber_nestor #3 | Rick […]

  7. […] långsint… | scaber_nestor | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | Mark Klamberg | Du är vad du läser | Christian Engström (pp) | […]

  8. […] | Anna Serner | scaber_nestor igen | Svensk Myndighetskontroll | Tiarafeministen Linnéa | Kommunisternas blogg | ebbe cederblad | Mark Klamberg #4 | Du är vad du läser | scaber_nestor #3 | Farmorgun i […]

Lämna en kommentar